SRAMAN POTEZ DRUŠTVENE MREŽE: Tviter blokirao novinara zato što je objavio statistiku o silovanjima!

Tomi Robinson nezavisni novinar iz Velike Britanije blokiran je na društvenoj mreži Tviter nakon što je objavio zvaničnu statistiku o masovnim silovanjima u njegovoj zemlji. 

Tomi Robinson (Foto: Screenshot)

„Samo sam okačio zvanične podatke da su 90%  silovanja u Grooming Gang skandalu počinili muslimani i da je približno 20% njih nosilo ime Muhamed“, kaže Robinson dodajući da je privremeno blokiran na 7 dana.

„Grooming je šifrovana reč za situacije u kojima su muslimani otimali engleske devojčice i grupno ih silovali, oni čine oko 90% napadača, a od ukupne populacije u zemlji imaju 4 do 5 procenta, samo sam okačio tu statistiku i ništa više“, ističe Robinson.

Britanski novinar je zabrinut da je to samo deo šireg plana da se on zabrani na društvenim mrežama. Robinson je više puta napadan i prebijan zbog svojih izveštaja o migrantskom nasilju.

Evropske zemlje je proteklih meseci zadesio veliki talas političke cenzure na društvenim mrežama, pod izgovorom borbe protiv „govora mržnje“. Kako su brojni kritičari ovakve politike naglasili problem sa ovim pojmom u tome što niko ne zna šta znači „govor mržnje“, imajući u vidu da je ono što je jednoj osobi legitiman stav drugoj može delovati kaom mržnja, a to dovodi do političke diskriminacije od strane onih koji imaju moć i kontrolu nad društvenim mrežama.

Video o ovom slučaju na engleskom jeziku možete pogledati ovde:

Izvor: Dnevna Gazeta

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite