Švedska televizija tvrdi da su počinioci grupnog silovanja koje je trajalo 10 sati, takođe žrtve!

Švedska televizija reagovala je na brutalno grupno silovanje koje je trajalo 10 sati nazivajući silovatelje „žrtvama“. Švedska je po statistikama trenutno prestonica silovanja u Evropi. Ova evropska nacija doživela je epidemiju silovanja sa porastom migracije pa je tako ustanovljeno da su između 2012-2014 čak 95.6% silovanja u Švedskoj počinili pojedinci stranog porekla.

Malmo (Foto: Pixabay)

Televizija SVT sa nacionalnom frekvencijom okarakterisala je grupu tinejdžera 13-16 godina kao žrtve u slučaju brutalnog grupnog silovanja Šveđanke koje je trajalo 10 sati. „Zato što su osumnjičeni mlađi od 18 godina, moraju se smatrati i sami žrtvama“ rekao je voditelj emisije na televiziji SVT.

Prestavnik centra za socijalni rad Martin Faks ponovio je isti narativ rekavši da kao i uvek kada „deca“ urade neko užasno delo kao što je učestvovanje u kriminalu socijalne službe moraju i na njih gledati kao na žrtve. Neki pojednici koji su učestvovali u silovanju imaju navršenih 16 godina, međutim to Faksa nije sprečilo da ih zove „decom“.

Brutalno silovanje Šveđanke trajalo je čak 10 sati, tokom kojih je neprekidno zlostavljana od strane tinejdžera.

Nezavisni novinar Hoakim Lamote oštro je osudio ovakvo prezentovanje silovatelja od strane televizije. „Imali smo novinare, radnike socijalnog centra i policajce koji nisu pomenuli devojčicu ni jednom, umesto toga ponavljali su da su tinejdžeri koje su nazivali decom žrtve. Kako je to moguće?“ upitao je Lamote i dodao „Čudno je da neuspevamo da rešimo problem grupnih silovanja u Švedskoj, jer imamo takve ljude na vlasti“.

Istraživanje 4,142 sudska procesa izvršeno u 40 sudova u Švedskoj pokazalo je da je između 2012 i 2014 čak 95.6% sliovanja počinjeno od strane muškaraca stranog porekla. Dok je 2/3 silovanja koja su počinjena u teškim okolnostima kao što su prebijanje i sakaćenje žrtve počinjeno od nov0pridošlih azilanata. Zvanična statistika pokazuje da je broj silovanja u proteklih 10 godina skočio za 34%.

Više na ovu temu možete pogledati na engleskom jeziku u sledećem snimku:

Izvor: Dnevna Gazeta/Paul Joseph Watson

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite