POLITIČKA DISKRIMINACIJA: Instagram blokirao devojku, jer je nosila kačket sa zvaničnim sloganom Trampove kampanje (FOTO)

Društvena mreža instagram uklonila je fotografiju korisnice koja je nosila kačket Make America Great Again – Učinimo Ameriku opet velikom, što je bio zvaničan slogan kampanje republikanskog kandidata Donald Trampa zbog „govora mržnje“.

Sporna fotografija (Foto: Instragram)

Instagram je mi je uklonio sliku mene sa kačketom MAGA. Šta se j*beno događa? – okačila je Keti Žu (Kathy Zhu).

Šokirana devojka dobila je poruku od Instagrama pored svoje slike koja glasi „Vaš status je uklonjen, jer ne prati pravila naše zajednice“. Intagramova pravila zajednice zabranjuju gole fotografije i ono što nazivaju „govor mržnje“, ali se postavlja pitanje činjenice da se govor mržnje može tumačiti na veliki broj načina u skladu sa preferencama onoga ko donosi odluku, ipak kačket sa sloganom Trampa ne podilazi pod grupu golotinje i govora mržnje.

Mnogi veruju da je neko od radnika zaposlenih u Instagramu želeo da tumači slogan koji je odneo pobedu i podršku većine na izborima u SAD protumačio kao rasistički zbog optužbi ekstremne levice da je Tramp navodno beli rasista. Najveća ironija u ovom potezu je u tome što je Keti Žu kineskog porekla pa se postavlja pitanje kako bi širila beli rasizam?

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite