POPOVIĆ PORUČIO ALBANCIMA: Rusija je uz Srbiju, nećemo dozvoliti da formirate vojsku!

Na današnji dan, kada se svi sećamo stradanja našeg naroda na Kosovu u pogromu koji se dogodio pre 14 godina, ističem da Srbija nije sama u borbi za Kosovo, već da u toj borbi možemo da računamo na pomoć našeg najiskrenijeg prijatelja i saveznika – Rusije – i predsednika Vladimira Putina. 

Nenad Popović (Foto: Screenshot)

Rusija je uz Srbiju i njen predsednik Vladimir Putin neće dozvoliti formiranje nezakonite vojske Kosova na teritoriji Republike Srbije.

Srbija i Rusija oduvek su vodile politiku zaštite istine, pravde i međunarodnog prava, i zato su naše dve zemlje prirodni saveznici u principijelnoj borbi za očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije po pitanju Kosova.

Takvom principijelnom stavu Srbije i Rusije pridružuje se sve veći broj članova međunarodne zajednice koji ni po koju cenu ne žele da pristanu na kršenje međunarodnog prava i otimanje Kosova od Srbije.

Nedavno je jedna od najuticajnijih članica Evropske unije, Španija, izrazila jasan stav da nikada neće pristati na secesionizam šiptarskih terorista i da Kosovo vidi isključivo kao region unutar Republike Srbije.

U ovim teškim trenucima za našu zemlju, Vlada Republike Srbije, uz podršku predsednika Aleksandra Vučića, nastaviće da sprovodi nezavisnu i suverenu politiku po pitanju Kosova, oslanjajući se na podršku našeg saveznika Rusije.

Izvor: Fakti.org

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite