TEŠKE OPTUŽBE: Vučić i Tači se u tajnosti sastali u Parizu!

Predsednik Narodne stranke i bivši predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić, optužio je javno predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se pre nekoliko dana tajno sastao sa Hašimom Tačijem u Parizu.

Vučić sa Hašim Tačijem (Foto: Screenshot)

Jeremić je putem svog Tviter naloga javno upitao Vučića da odgovori da li je imao sastanak sa Tačijem u Parizu prošlog utorka.

– Pitanje za Aleksandra Vučića – da li je istina da je u utorak u Parizu večerao sa Hašimom Tačijem i šta su se dogovorili? – napisao je Jeremić i obeležio zvanični nalog Aleksandra Vučića na Tviteru.

Odgovora na ovo pitanje sa Vučićeve strane još nema.

Vučić i Tači bi trebalo da se zvanično sastanu 23. marta o čemu je Vučić danas govorio pred noinarima. Na pitanje novinara šta očekuje od nastavka razgovora sa Hašimom Tačijem, Vučić je kazao je da ne očekuje ništa novo jer „na gotovo svakom sastanku svi očekuju da mi nešto novo uradimo za nekoga“.

„Mi nemamo šta više novo da uradimo, osim da čekamo formiranje Zajednice srpskih opština i da čekamo ponudu za kompromisno rešenje kosovskog problema“, istakao je Vučić.

Kazao je da je njegov posao da ide na razgovore, a kako je dodao, misli da „u srbiji niko nema dilemu da će on na najsnažniji način štititi interese Srbije“.

Na pitanje da li ostaje pri svom stavu da u aprilu izađe sa rešenjem za Kosovo, rekao je da ostaje pri svemu što je govorio.

„Da li ću za sebe da zadržim mogućnost da zbog specifičnosti spoljnopolitičke situacije nešto ubrzam ili usporim, ali ću to da uradim svakako i da preuzmem odgovornost za sebe“, rekao je Vučić.

Izvor: Pravda

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite