VUČIĆU ISPRED NOSA: Masa ispred predsedništva zapalila zastave SNS, EU i Kosova! (VIDEO/FOTO)

Na protestu održanom povodom godišnjice etničkog čišćenja Srba sa Kosova i Methije tokom martovskog nasilja, ispred zvanične rezidencije predsednika Srbije Aleksandra Vučića zapaljena je zastava Srpske napredne stranke kao i zastave EU i Kosova. Okupljeni su takođe nosili transparent sa porukom da je Vučić Sorošev ološ.

Protest u Beogradu (Foto: Screenshot)

Više stotina građana protestvovalo je juče povodom godišnjice martovskog nasilja nad Srbima na Kosovu i Metohiji. Skup je organizovan vanstranački, a podržao ga je i Vojni sindikat Srbije. Okupljeni su u znak protesta protiv zvanične politike SNS po pitanju Kosova, kao i najavljene promene Ustava ispred zgrade predsedništva zapalili zastave SNS, EU i Kosova.

Gepostet von Aleksandar Jovanovic am Sonntag, 18. März 2018

Danas smo na ulicama Beograda pokazali da Srbija ima snage, da se budi i pokazuje svoj prkos i hrabrost! Ovo je početak borbe koja nam tek predstoji i koja će jačati iz dana u dan, iz protesta u protest do konačnog oslobođenja od domaćih izdajnika i stranih okupatora“ kaže za Dnevnu Gazetu jedan od organizatora skupa Nemanja Petrović

Okupljeni su nosili brojne tranpsarente uključujući natpis “Vučić, Janković, Soroš prodane duše ološ”, sa precrtanim simbolom NATO-a i EU.

Protest u centru Beograda (Foto: Dnevna Gazeta)

Jedini smo imali volje,želje i hrabrosti da pokažemo bunt koji je narod prepoznao. Preneli smo jasnu poruku da nismo za Evropsku Uniju,NATO pakt,da smo protiv kako vlasti tako i opozicije. Paljenjem zastava EU, takozvanog „Kosova“ i Srpske Napredne Stranke ispred Predsedništva jasno smo pokazali svoju rešenost da sprečimo nagoveštenu promenu Ustava Republike Srbije i time neposredno priznanje „Kosova“ – dodaje Petrović

Gepostet von Aksić Dejan am Samstag, 17. März 2018

Organizatori najvaljuju nastavak svoji aktivnosti. Kako Petrovič kaže nije im u planu da se povlače ili predaju.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite