PACOLI SE ŽALIO DRUGIM ZEMLJAMA: Srbija nam sabotira priznanja nezavisnosti, nemamo ni kontakt sa EU !

Tzv. kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli, na nedavno održanom neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova „zapadnobalkanske šestorke“ u Sarajevu, tužakao je šefa srpske diplomatije Ivicu Dačića da mu stalno „podmeće nogu“.

Beždet Pacoli (Foto: Screenshot)

Kako pišu Novosti, on je u trenutku kada je potpredsednik naše vlade tokom radnog ručka izašao da razgovara sa novinarima iskoristio priliku i kolegama rekao:

– LJudi sa Kosova su mladi, a ne mogu slobodno da putuju. Srbija pravi probleme svaki dan. Putujem i borim se da dobijem priznanja Kosova, a Ivica ih sruši.

Pacoli je krenuo da nabraja kako „Srbija blokira Kosovo u slobodnom kretanju robe, da postoji problem i sa Bosnom i Hercegovinom, jer su ljudima sa Kosova potrebne vize“.

– Nemamo ni direktan kontakt sa Evropskom unijom, jer smo okruženi Srbijom, Makedonijom i Albanijom – govorio je Pacoli koji je, jedino bio zadovoljan namerama Srbije da gradi auto-put preko Kosova i Metohije do Tirane.

Inače, „rat“ Dačića i Pacolija traje već dugo, a sukob je buknuo kada su Burundi, Surinam i Gvineja Bisao povukli priznanja Kosova. Kosovski političar je „prozivao“ našeg šefa diplomatije Ivicu Dačića da je mali kako bi se suprotstavio nezavisnosti Kosova, a šef srpske diplomatije mu je odgovorio da je „nervozan, jer im ne ide baš kako su planirali i kako su platili“. On je i pitao „velikog“ Bedžeta Pacolija zašto nisu postali članovi Uneska ili Interpola.

Izvor: Novosti

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite