Poljski fratar čitao molitvu da papa Franja što pre umre, zbog stava prema migrantima!

Poljski katolički nadbiskup je ukorio danas konzervativnog sveštenika, koji je poželeo brzu smrt Papi Franji, ako ne preispita svoju “mudrost“ po pitanju migranata i izbeglica.

(Foto: Snappygoat)

Fratar Edvard Staniek, koga je katolički Herald nazvao „poznatim teologom“ i bivšim rektorom Višeg teološkog seminara Kraljevske nadbiskupije,je prilikom službe prošlog meseca izjavio, “da se molio za mudrost pape, da njegovo srce bude otvoreno i primi sveti duh, a ako se to ne ispuni, onda se moli da brzo stigne do kuće svoga oca (da umre) „.

Dodao je: „Ja uvek mogu da pitam Boga za srećnu smrt za njega, jer srećna smrt je velika milost.“ Sveštenik je optužio papu Franju da pogrešno tumači ideju hrišćanske „milosti“, posebno u vezi sa migrantskom i izbegličkom krizom koja je u toku.

Staniek je rekao: „U ime milosti, poziva župe i eparhije da otvore vrata sledbenicima islama. Kao religija, oni su neprijateljski prema jevanđelju i crkvi. Ubili su milione u religijskim ratovima. A mi Poljaci, sećajući se pobede nad njihovim vojskama blizu Beča [1683], bolje razumemo od drugih da nema načina da razgovaramo o dijalogu sa njima.“

Staniek je zatim dodao da je papa Franja u „katoličkoj crkvi“ strano telo, dodajući: „Ako papa ne sluša propoved Isusa sa Tabora, on ne učestvuje u njegovom autoritetu. Crkva Hrista nije izgrađena na moći. Sagrađena je na autoritetu. Onaj koji vrednuje više moć nad autoritetom je strano telo u Isusovoj Crkvi. Da slušamo Isusa, kao što nam je preporučio njegov otac na planini Tabor. “

Izvor: Hrićanstvo Danas/Christianity Today

Više o ovoj vesti možete pročitati na engleskom jeziku klikom OVDE

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite