PRAVO NA SLOBODU GOVORA I MIŠLJENJA? Tužilaštvo diglo više krivičnih prijava zbog stava o vakcinaciji!

Tužilaštvo za visoko tehnološki pokrenulo je postupak za utvrđivanje krivične odgovornosti više javnih ličnosti koje su se protivile vakcinaciji dece, saopšteno je danas iz tužilaštva. 

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Te javne ličnosti su, kako se dodaje „predmet obrade i procesuiranja“, ovog odeljenja Višeg javnog tužilaštva.

U toku su provere činjeničnog stanja i prikupljanja potrebnih dokaza i dokumentacije kako bi na adekvatan način i u potpunosti pretkrivični postupak bio sproveden i okončan, napominje tužilaštvo.

„Ni u ovom kao ni u bilo kom drugom predmetu neće biti ustupaka niti izuzetaka u smislu utvrđivanja krivične odgovornosti i krivičnog gonjenja onih lica koja su izvršila neko krivično delo. Nakon što budu prikupljeni svi relavantni dokazi i sprovedene i druge procesne radnje tužilaštvo će blagovremeno o tome obavestiti javnost“, navodi se u saopštenju.

Udruženje „Pedijatrija zasnovana na dokazima“ podnelo je krivične prijave za širenje panike i nereda protiv 43 osobe koje su javno pozivale roditelje da ne daju deci MMR vakcinu protiv malih boginja! Na spisku su javne ličnosti poput pevačice Jelene Karleuše, novinarke Mirjane Bobić Mojsilović i dramaturga Maje Volk, ali i mnogobrojni lekari, psiholozi, novinari, članovi nevladinih udruženja i Fejsbuk grupa.

Izvor: Informer

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite