VUČIĆ U PRIVATNOJ POSETI U NJUJORKU: Šta nam se sprema posle skrivenih razgovora?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se nalazi u privatnoj poseti Njujorku sa ćerkom, nezvanično saznaje Glas Amerike.

(Foto: Screenshot)

Kako se navodi, diplomatska misija u Njujorku nema veze sa posetom Vučića, a navodi se i da nije s njim u kontaktu tim povodom.

Vučić je potvrdu svoje posete dao u tvitu u kom je odgovorio na tviter poruku lidera Narodne stranke i bivšeg ministra spoljnih poslova Srbije, te predsednika Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, Vuka Jeremića.

On je, uz izvinjenje što „remeti planove da poseta ostane tajna“, pitao šefa države zbog čega je tražio da nema obezbeđenje predviđeno protokolom i koliko je zbog njegove konferencije za štampu u subotu kasnilo poletanje aviona za Njujork.

Vuk Jeremić je prethodno za sarajevsku televiziju „Fejs” rekao da Vučić „vodi tajne pregovore o Kosovu“ i da je zato „privatno otputovao u Njujork“, a o čemu javnost u Srbiji nije obaveštena.

„Vučić je u utorak bio u Parizu na tajnoj večeri sa Hašimom Tačijem, a u nedelju je privatno otputovao u Njujork, o čemu javnost u Srbiji nije obaveštena. Sa Haradinajem takođe pregovara preko bliskog posrednika iz svog okruženja“, rekao je Jeremić.

Na ovo je reagovao i potpredsednik vladajuće Srpske napredne stranke, Milenko Jovanov, koji je rekao da će Vučić “kao i uvek o svim svojim aktivnostima i o svemu što radi, a u skladu sa Ustavom, obavestiti građane Srbije odmah po povratku iz Njujorka i Brisela”.

„Vučić je toliko bio sakriven da se slikao sa najmanje 50 putnika i samo onaj ko je imao problema sa vizom, nije mogao da vidi predsednika Srbije“, rekao je Jovanov, što se odnosilo na redovni let Er Srbije za Njujork. „Toliko o tome koliko se krio“, zaključio je on.

Izvor: B92

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite