BRNABIĆ: Zamoliću Vučića da pričamo o vladi

Čim se predsednik Vučić vrati iz Brisela zamoliću ga da razgovaramo o rekonstrukciji Vlade, najavila je sinoć premijerka Ana Brnabić i istakla da je rekonstrukcija neophodna kako bi vlada funkcionisala kao tim.

Ana Brnabić (foto:prtscr)

„Čim se predsednik Vučić vrati iz Brisela zamoliću ga da razgovaramo o rekonstrukciji Vlade i personalnim rešenjima“, izjavila je predsenica Vlade Tanjugu.

Brnabić je podsetila da je prihvatila mandat na molbu predsednika Vučića zato što, kako ističe, zna koliko mu je stalo do napretka Srbije, ali Vlada, poručuje Brnabić, mora da bude tim, jer bez tima nema rezultata.

„Funkcionisaćemo kao tim, bez pojedinačnih sujeta i promovisanja ličnih agendi i imaćemo rezultate, ili ja ne moram da budem predsednica Vlade“, istakla je premijerka.

„Razgovore o rekonstrukciji Vlade, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ja započinjemo u najkraćem mogućem roku“, zaključila je Brnabić.

Ona je i danas ponovila da je rekonstrukcija neophodna da bi vlada funkcionisala kao tim, kao i da želi da „počne što pre i što pre se završi, da se ne bi ugrozilo efikasno funkcionisanje vlade“.

Brnabić je rekal i da misli da u vladi postoje oni kod kojih je prevelika sujeta, koji nisu timski igrači i imaju možda malo više samopromocije, dok je njen prvi i osnovni kriterijum da ima timske igrače koji sve podređuju timu.

O svemu ovome će, kaže, razgovarati sa predsednikom Vučićem, čiji je poziv da bude mandatar i prihvatila, „jer zna kolika je njegova želja da Srbija ide brže napred“. Zato će, kako je dodala, pre svega tražiti njegovu podršku i podršku SNS, a zatim i ostalih koalicionih partnera.

Ona je rekla da je vlada tu zbog građana, koji ne treba da brinu ko koga voli više ili manje, ili ko se sa kim u vladi svađa, i dodala da to ne treba da ih zanima. Upitana na koje članove misli, Brnabić je odgovorila:

– Dovoljno sam rekla u ovom trenutku. Htela sam da se foksusiram na osobine nekih od članova mog kabineta i na to zašto mislim da oni možda mogu da budu savršeni članovi nekog drugog tima, ali ne i mog – zaključila je premijerka.

Izvor: Blic, Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite