ISPLIVAO SNIMAK KOJI MEDIJI NISU HTELI DA VIDITE: Napad migranata motkama na skupu za slobodu govora

Nasilni incidenti pogodili su London prilikom skupa za slobodu govora, kada je grupa vehabija motkama napila aktiviste koji su protestvovali protiv političke korektnosti i gušenja slobode govora. Incident se dogodio na skupu održanom na čuvenom mestu Speakers Corner u Londonu, koje važi za mesto na kome vlada apsolutna sloboda govora, lokacija za koju nikada nije bila potrebna dozvola policije kako bi se održao govor. 

Migranti nasrću na ljude (Foto:Screenshot)

Na tom mestu su kroz istoriju između ostalih govorili Džordž Orvel, Karl Marks i Lenjin. Ipak Britanske vlasti su na ovom mestu nedavno zabranili nastup Austrijanca Martin Selnera, što je izazvalo veliki revolt Britanaca.

Nezavisni novinar Tomi Robinson odlučio je da pročita govor Selnera na Speakers Corner-u, kako bi kako kaže pokazao da je moguće zabranati govornika, ali nije moguće zabraniti govor. Na skupu se pojavio veliki broj ekstremista koji je pokušao da spreči čitanje poruke Martina Selnera, mahom se radilo o mladim migrantima koji su napali okupljene jer navodno “šire govor mržnje”. Robinson i Selener nikada nisu osuđivani za širenje nacionalne, rasne ili verske mržnje, ali to nije sprečilo protivnike slobode mišljanja i izražavanja da izazovu nasilne incidente.

Prema saoptenju organizatora skupa policija nija uhapsila nikoga od migranata koji su vršili nasilje.

Muslims trying to close down free speech through violence

Abdul Hamid and his extremist friends assualt people with weapons today infront of the police. Not one of them were arrested but the real telling thing is to watch the police not put one hand on the rioting Muslim protestors and instead manhandle the victims by continuously pushing them away from the aggressors……Two tier policing in full view people. This is Britain in 2018.

Gepostet von Tommy Robinson am Sonntag, 18. März 2018

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite