PREDSEDNIK EVROPSKE KOMISIJE PUTINU: Uspostavićemo novi panevropski poredak!

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker čestitao je danas ruskom predsedniku Vladimiru Putinu pobedu na predsedničkim izborima održanim u nedelju, poručivši da bi Rusija i Evropa trebalo da „ponovo uspostave kooperativni panevropski bezbednosni poredak“.

Žan-Klod Junker (Foto:Screenshot)

Junker je pismo u kojem čestita Putinu danas objavio na svom nalogu na Tviteru, ponovivši poziv na dijalog koji su nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron uputili ruskom predsedniku u svojim čestitkama za reizbor, prenosi Rojters.

– Naš zajednički cilj trebalo bi da bude da ponovo uspostavimo kooperativni panevropski bezbednosni proedak. Nadam se da ćete svoj četvrti mandat iskoristiti za težnje ka ovom cilju – napisao je Junker u pismu, uz poruku da će „uvek biti partner u tom poduhvatu“.

Inače, u oktobru 2015, Junker je rekao da se Rusija mora uljudno tretirati i da EU ne sme dopustiti da Vašington diktira njene odnose s Rusijom.

Američki predsednik Donald Tramp još nije čestitao Putinu na izbornoj pobedi, a Kremlj je ocenio da to nije „neprijateljski čin“, primećuje britanska agencija.

Izvor: Blic

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite