Feministkinje iškrabale spomenik Knez Mihailu seksističkim porukama, izmazan blatom i izmetom?! (FOTO)

Feministkinje iškrabale spomenik Knez Mihailu seksističkim porukama, izmazan blatom i izmetom?! (FOTO)

Na spomeniku Knez Mihailu ispisani su seksistički grafiti sa radikalno feminističkim porukama koje govore da će budućnost pripadati isključivo ženama, a ne muškarcima i ženama zajedno. Pored toga spomenik je gađan braon materijom za koja liči na blato ili fekalije.

Vandalizam na spomeniku Knez Mihailu (Foto: Dnevna Gazeta)

Uvredljive parole sa ekstremno-feminističkim sloganima ispisane su na spomeniku Knez Mihailu na Trgu Repunlike u Beogradu. Spomenik sagrađen 1882. godine osvanuo je sa parolama „Future is female“ to jest budućnost je isključivo ženska. Ovaj slogan koji se povezuje sa radikalno feminstičkim gurpama, direktno šalje poruku da u budućnosti nema mesta za muškarce, a takođe šalje i poruku seksističkih podela u našem društvu. Nema nikakve sumnje da bi u slučaju da su u našem glavnom gradu osvanule poruke „budućnost je muška“ imali brojne osude javnosti da se radi o seksizmu i širenju ideja neravnopravnosti polova, ali je u ovom slučaju grafita koji šire mizindriju (mržnju, predrasude i negativan stav prema muškarcima) izostala reakcija javnosti i nadležnih organa.

Skesistički slogani u centru Beograda (Foto: Dnevna Gazeta)

Pored vandalskog čina škrabanja istorijskog spomenika, na samom zdanju se na više mesta nalazi  braon materija koju je teže identifikovati. Fotografije jasno pokazuju da je spomenik gađan određenom supstancom i da ona nije mogla dospeti na visinu na kojoj se nalazi nekim drugim putem, ali je teško ustanoviti da li se radi o blatu ili fekalijama.

Brojni spomenici širom Evrope su se proteklih godina našli su se na udaru feminstičkih grupa, jer navodno simbolizuju „Patrijarhat“ i „toksičnu muževnost“.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite