KOLUMNISTA GARDIJANA UZDRMAO JAVNOST: Shvatite da neprijatelj nije Rusija, neprijatelji su Tusk, Junker i Brisel!

Protivnici Bregzita u Velikoj Britaniji uveliko koriste trovanje špijuna MI6 Sergeja Skripalja za novi pokušaj osujećivanja istupanja Ujedinjenog Kraljevstva iz Evropske unije – objavio je The Guardian.

Stjuart Li (Foto: Screenshot)

Autor teksta je Stjuart Li koji je poručio svojim čitaocima i sunarodnicima da da je „Rusija saveznik svih protivnika EU“, a da su pravi neprijatelji Britanije Donald Tusk, Žan-Klod Junker i „bezbrojna EU-birokratija“.

Dodatno je ukazao: „Nema sumnje, bestidni su pokušaji da se eksploatiše trovanje u Solzberiju za sabotiranje Bregzita. Čak i ako uzmemo u obzir nuklearne pretnje Rusije, Britanci ne smeju biti takvi slabići da se potčine Briselu“.

Li je šire obrazložio svoje viđenje „pravih neprijatelja Britanije“:

„Bolje nam je da jedan dan proživimo u Britaniji sa ubicama i nervnim parališućim gasom nego hiljadu godina kao robovi Brisela“.

U finalnom delu teksta autor priznaje da ne zna ništa o Rusiji i da u njoj nikada nije bio.

Kao svoj jedini susret sa nekim iz Rusije naveo je situaciju iz decembra 2010-te kada je sa trogodišnjim sinom vozom putovao iz Londona u Vuster.

Putnike tog voza su – zbog jakog snega – morali da taksijima prevezu do odredišta. Tako se Stjuart Li našao u istom taksiju sa „ruskim biznismenom“ i „njegovom mladom engleskom saputnicom“.

Autor teksta u The Guardian nije našao ništa pametnije da ga pita nego o „pravima homoseksualaca u Rusiji“ i o Vladimiru Putinu čiju je „fotografiju“ tih dana video (obnažen do pojasa bori se sa medvedom i puca iz puške).

Rus mu je povodom svega toga – naveo je Stjuart Li – strastveno objasnio da treba da shvati da je u Rusiji – zbog votke – godinama postojala kriza „kriza muškosti“.

Dodao je da je Putin samopregorno muškarcima u Rusiji „model za oponašanje“.

„Na tome se naš razgovor i završio“ – objasnio je autor The Guardian.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite