ŠIPTARI NEĆE IGRATI: Najavljeno sprečavanje učešća reprezentacije Kosova na utakmici u Kragujevcu! (VIDEO)

Organizatori nedavnog skupa u Beogradu povodom martovskog nasilja, na kome su zapaljene zastave Kosova, EU i SNS otvoreno zahtevaju od Rukometnog Saveza Srbije tako i od vlasti Republike Srbije da ne dozvole najavljeni kvalifikacioni turnir u rukometu 23.03. – 25.03.2018 god u hali „Jezero“ u Kragujevcu na kome će učestvovati reprezentacija Kosova. Kako kažu neće dozvoliti kršenja ustava i pozivaju građane da spreče najavljen događaj.

Kosovo (Foto: Facebook)

Kako kažu jedna od učesnica na turniru i reprezentacija takozvane Republike „Kosova“, čime se krši Ustav Republike Srbije, samim prihvatanjem da je ugostite i omogućite njeno takmičenje. Na taj način se posredno priznaje postojanje, nepostojeće države, što je ujedno i ugrožavanje teritorijalnog integriteta Republike Srbije, član 182. i član 183. (autonomne pokrajne, pojam, osnivanje, teritorija i nadležnosti) Ustava Republike Srbije.

Kako navode u saopštenju na svojoj zavničnoj Fejsbuk grupi neće dozvoliti kršenje ustava svoje zemlje i uz već najavljene proteste povodom ovog događaja koji su najavila mnogobrojna udruženja građana i veterana sprečićemo najavljenu bruku u srcu Šumadije.

Pozivamo sve građane Srbije a posebno Kragujevčane da nam se pridruže,izađu na ulicu i stanu u odbranu časti Kragujevca,Šumadije,celokupnog Srpstva. Samo nekoliko dana nakon obeležavanja pogroma na Kosovu i Metohiji i dan pre obeležavanja godišnjice bombardovanja Srbija se ovim činom baca na kolena po ko zna koji put- kaže Nemanja Petrović, jedan od organizatora predhodnog skupa povodom martovskog nasilja i postavlja pitanje „da li ovako poštujemo svoje nastradale i svoje žrtve?“

Prilikom skorašnjeg skupa u Beogradu masa je skandirala „Šiptari u Kragujevcu neće igrati“:

ŠIPTARI U KRAGUJEVCU NEĆE IGRATI!!!

ŠIPTARI U KRAGUJEVCU NEĆE IGRATI!!!

Gepostet von Inicijativa-Nema Predaje Kosova i Metohije am Montag, 19. März 2018

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite