STATISTIKA CRNO NA BELO: Migranti u Švedskoj počinili 98% grupnih silovanja!

Studija od 32 slučajeva grupnih silovanja počinjenih od strane 43 prestupnika, pokazuje da skoro svi imaju migrantsku pozadinu, izveštava švedski list Ekpressen. 

Stokholm (Foto: Pixabay)

Novine su istraživale slučajeve od 2016. godine, u kojima je osuđeno 43 izvršioca. Statistika je pokazala da su 32 osobe rođene u drugoj zemlji. Deset je rođeno u Švedskoj sa jednim ili oba roditelja rođena u inostranstvu i samo jedan je rođen u Švedskoj sa dva roditelja koji su takođe rođeni u Švedskoj.

Prema Ekspresenu, 42 od 43 osuđenih prestupnika imaju migrantsku pozadinu, a njih 13 nije navršilo ni 18 godina u vreme zločina. Izvršioci grupnih silovanja imali su prosečno 21 godinu, a 32% su ranije osuđeni za druge zločine u Švedskoj.

Veštak Niklas Langstrom smatra da imigrantska pozadina nije objašnjenje. „Više ljudi, još uvek manjina svih imigrantskih grupa, imaju faktore rizika koji povećavaju rizik od kriminalnog ponašanja, bez obzira na to da li su imigranti ili ne“, reklao je  sudski ekspert. Ipak Langstorm ne objašnjava zbog čega migranti sa malim udelom u populaciji Švedske imaju čak 98% udela u grupnim silovanjima.

Stina Holmberg, istraživač u Švedskoj jedinici za prevenciju kriminala BRA, kaže da „nije potrebna nova studija o kriminalu imigranata“, iako je poslednji bio od 2005. godine. Ovo je izazvalo sumnje da se radio o zataškavanju zločina koje vrše migranti z političkih motiva, jer je istraživanje Expresena pokazalo alarmante činjenice o eskalaciji kriminala u migrantskim zajednicama.

Imajući u vidu da je Švedska prihvatila stotine hiljada migranata iz zemalja trećeg sveta, nije iznenađujuće da je statistika silovanja u zemlji porasla. Prošle godine policija u Malmeu je čak savetovala žene da ne izlaze same po mraku.

Izvor: Dnevna Gazeta/Voice of Europe

Više o ovoj vesti na engleskom jeziku možete poričitati klikom OVDE.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite