PENTAGON U AGONIJI: Potrebno nam je 500 raketa da bi oborili jedan ruski Sarmat!

Zapad se ozbiljno štrecnuo i zabrinuo zbog novog ruskog naoružanja kojim je probila novi „zvučni zid“ u toj oblasti. Ali, nisu samo hipersonične rakete i borbeni laseri ono što „žulja“ NATO-generale. Zahvaljujući ekonomičnosti svog novog motora modernizovani raketonosac-bombarder Tu-160 moći će da leti čak 1.000 kilometara brže nego dosad. 

Ilustracija (Foto: Flickr)

Ovo je otkrio Jurij Borisov, zamenik ministra odbrane RF zadužen za naoružavanje.

On je posetio vojnu firmu „Kuznjecov“ koja proizvodi i remontuje gasne turbine za dalekoletnu avijaciju i pravi novu verziju motora NK-32 za nadzvučne strateške bombardere-raketonosce Tu-160M2.

To su i dosad bili najmoćniji vojni avioni u svetu, a modernizovani imaće 60 odsto uvećani ukupni učinak.

A donedavni komandant Vazdušno-kosmičkih snaga RF -senator Viktor Bondarev koji je glavni general u gornjem domu ruskog parlamenta – javno je poručio američkom predsedniku:

„Gospodin Tramp nema razloga za zabrinutost povodom novih oružja Rusije. Ukoliko nema nameru da na napada“.

Dodatno je objasnio: „Svo naše naoružanje, i ono kojim već raspolažemo i ono na kome radimo, ima odbrambeni karakter. Razumem da su se zapadnjaci štrecnuli i da su zatečeni. imaju i razloga, ali samo utoliko što se odnos snaga promenio u korist Rusije. Kao i ne bi: oružje kojim poduže raspolažemo po čemu je superiorno američkom. Novo naoružanje samo dodaje „znake uzvika“ na naše oružje koje je svoje prednosti već potvrdilo u Siriji“.

Bondarev je ukazao da zapadni vojni eksperti procenjuju da bi za presretanje i obaranje samo jedne nove ruske interkontinentalne balističke rakete „Sarmat“ bilo potrebno najmanje 500 američkih antiraketa. U nastavku je rekao:

„Mi se nismo upustili u novu trku u naoružanju. Mi samo brinemo o svojoj bezbednosti. Zato je gospodinu Trampu bolje da se ne uzbuđuje povodom naših novih oružja nego da prihvati poziv našeg predsednika za uspostavljanje narušenih veza SAD i Rusije i ponudu da krenemo u smanjivanje napetosti i obostrano postepeno delimično razoružavanje“.

Šojgu: Ruska armija je svojevrsni „ledolomac“

MINISTAR odbrane RF Sergej Šojgu ocenio je da je današnja ruska armija svojevrsni – ledolomac.

„Mi smo zaista poput ledolomca. Imamo sve svoje. Možemo da samostalno plovimo i plovimo… Imamo svoja pozorišta, muzeje i biblioteke, svoje institute i univerzitete, svoje akademije i svoju nauku. Imamo i svoju Mladu armiju. Sve su to Oružane snage naše zemlje“ – rekao je ruski vojni ministar na ceremoniji uručivanja nagrada autorima pesama na nacionalnom vokalnom nadmetanju „Nova Zvezda“.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite