TRAŽE PROTERIVANJE KANCELARIJE NATO IZ BEOGRADA: Zakazan protest u Beogradu!

U subotu od 18 časova na platou ispred hrama Svetog Save u Beogradu održaće se skup i protestna šetnja povodom godišnjice NATO agresije na Srbiju. Na protestu će govoriti general Božidar Delić, profesor Zoran Buljugić i rusko dobrovoljac na Kosovu Albert Andijev. Organizatori protesta traže proterivanje NATO kancelarije u Srbiji i jasnu poruku države da NATO ovde nije dobrodošao. Skup je najavlje u organizaciji Generacije Identiteta i Srbske Akcije.

Kako se navodi u najavi za skup cilj organizatora je da pokažu da pamtimo žrtve agresije i da NATO nije dobrodošao u Srbiji. Tražimo proterivanje NATO kancelarije iz Generalštaba Vojske Srbije i pošaljimo zajedničku poruku da NATO zločinci nisu dobrodošli, kao ni svi ovdašnji vlastodržci i poltičari koji pripremaju i najavljuju konačnu izdaju Kosova i Metohije- stoji su saopštenju organizatora.

Na skupu će govoriti general Božidar Delić, profesor Zoran Buljugić i dobrovoljac iz Rusije koji se borio na Kosovu i Metohiji Albert Andijev.

Bombardovanje Srbije počelo je 24. marta 1999. godine i trajalo je 78 dana. Procene štete koju je imala SRJ kreću se od 30 do 100 milijardi američkih dolara. Konačan broj žrtava zvanično nije saopšten, a srpske procene se kreću između 1.200 i 2.500 poginulih i oko 6.000 ranjenih. 

Izvor: Dnenva Gazeta

 

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite