DAČIĆ: Godinama govorim Vučiću da nas Zapad laže!

Ivica Dačić, šef diplomatije, za „Novosti“, o „ponudi“ za KiM. Njih samo zanima da priznamo Kosovo, to je bezobrazluk.

Ivica Dačić (Foto: Screenshot)

NEKOLIKO puta sam govorio predsedniku Aleksandru Vučiću da nas Zapad svih ovih godina zamajava i da je naše priznavanje nezavisnosti Kosova jedino što njih zanima. Mislim da je to vrhunski bezobrazluk i licemerje i da naša država ne može pristati na poniženje!

Ovako prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije Ivica Dačić komentariše, za „Novosti“, naša saznanja da su centri moći u Londonu, Vašingtonu, Parizu i Berlinu pred Vučića izašli sa gotovo istovetnom ponudom – da formalno ili neformalno priznamo lažnu državu i da je Zajednica srpskih opština najviše što možemo da dobijemo u našoj južnoj pokrajini.

– Kako su se samo lepo setili, mi da priznamo Kosovo, a oni će nam velikodušno dati ZSO koju ne mogu da formiraju evo pet godina. Pa, ljudi moji, za pet godina se završio Drugi svetski rat, a oni nisu u stanju da nateraju Tačija i društvo da primene Briselski sporazum koji su potpisali?! Na stranu to što je potpisom Ketrin Ešton taj sporazum postao obaveza i sastavni deo evropske spoljne i bezbednosne politike – ogorčen je Dačić.

Šef diplomatije ponavlja da se do rešenja mora doći isključivo kompromisom, a ne nametanjem stava da Srbija mora da prizna nezavisnost Kosova.

– Bombama su otcepili Kosovo od Srbije i sada nam govore da je to završena priča. Te granice su za njih svete, a ćute kada Edi Rama svako malo prekraja Srbiju ili Makedoniju. Treba im reći: gospodo, sa Zapada, niste vi jedini, postoji i mnogo veća polovina sveta koja ne priznaje nezavisnost Kosova. Možemo se i njima obratiti. A vi ste do sada sedeli sa nama za istim stolom i lagali gledajući nas u oči.

POUKA IZ ĐINĐIĆEVIH PISAMA

AROGANTAN stav Zapada po pitanju KiM i njihova licemerna politika, šefa diplomatije su vratili u vreme kada je premijer Zoran Đinđić tražio „da upalimo svetlo“ jer će nam Kosovo oteti u tami:

– Sećate se da je on neposredno pred ubistvo poslao pisma svetskim liderima optužujući ih da sede sa nama i pričaju jedno, a da iza leđa guraju nezavisnost Kosova – zaključuje srpski šef diplomatije.

Izvor: Novosti

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite