Krivični postupak protiv svedoka u slučaju Šarić

Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi krivični postupak protiv svedoka saradnika u procesu protiv Darka Šarića i njegove kriminalne grupe.

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Portparol tužilaštva Tatjana Sekulić precizirala je za Tanjug da je u toku istraga protiv Joksovića zbog krivičnih dela zloupotreba položaja odgovornog lica, zloupotreba ovlašćenja u privredi, kao i prouzrokovanje lažnog stečaja.

Druge detalje tužilaštvo nije preciziralo.

Pored Joksovića, svedoci saradnici Tužilaštva za organizovani kriminal u procesu protiv Šarićeve grupe su Radan Adamović i Draško Vuković i njihova nagodba sa tužilaštvom je da za male kazne govore o kriminalnim radnjama grupe.

Sam Šarić kao i drugi okrviljeni u tom procesu Joksovića su u više navrata označili kao nepouzdanog svedoka, koji prema njihovim tvrdnjama, svedoči na njihovu štetu kako bi se domogao njihove imovine.

Joksović je prema pisanju medija, vlasnik štamparije u Žarkovu koja je dva puta bila meta bombaških napada 2011. i 2015. godine, kao i jednog kafića u istom naselju, na koji je takođe bila bačena bomba 2012.

Izvor: B92, Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite