NOVI TRAMPOV SAVETNIK ZA BEZBEDNOST: Kosovo je leglo islamskih terorista, Rusija da se uključi u pregovore! (VIDEO)

Bivši ambasador Amerike pri UN i novi savetnik za nacionalnu bezbednosnu politiku Donalda Trampa Džon Bolton, izjavio je u intervjuu za RT 2008. godine da je takozvano nezavisno Kosovo leglo islamskog ekstremizma, da nije ekonomski održivo i da treba uključiti Rusiju u pregovore o statusu Kosova.

Novi Trampov savetnik (Foto: Screenshot)

Bolton je prilikom intervjua kritikovao ponašanje tadašnje administracije i njen stava da je Kosovo jedinstven slučaj u svetu. „Adminsitracije ignoriše da Srbijom više na vlada Miloševoć, ali danas se Srbija bori da bude demokratska zemlja i loš je signal da im radimo ovako nešto“ rekao je Bolton o podršci SAD nezavisnosti Kosova.

Novi savetnik Donalda Trampa takođe je izjavio da Amerika mora da sarađuje sa Rusijom na pitanju problema Kosova. Bolton ističe da su EU i SAD imale pogrešan pristup kada su dozvolile Kosovu da zauzme stavi „ili ćemo dobiti šta želimo ili ćemo proglasiti nezavisnost na svoju ruku“, kako kaže time su ugroženi pregovori.

Kosovo nije ekonomski održivo, i nestabilnost će privući islamske ekstremiste što može da estabilizuje druge zemlje kao što su Crna Gora i Makedonija koje imaju albansku populaciju. Bolton je 2008. godine isticao da će formiranje novih država izazvati nestabilnost na Balkanu.

Bolton je istakao stav da Amerika ne treba da podrži albansku stranu, ali da takođe ne treba da stane ni na stranu Srbije već da ostane neutralna u pregovorima.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite