AMERIKA NIJE DOVOLJNA: Rusija, Kina i Španija ubijaju sve snove Kosova o nezanisnosti

Lažna šiptarska država Kosovo, bez srpskog pristanka, nikada neće ući ni u Ujedinjenje nacije niti u Evropsku uniju! Rusija i Kina nipošto neće dozvoliti članstvo Prištine u UN, dok je Španija, sa još četiri zemlje EU koje ne priznaju Kosovo (Grčka, Kipar, Slovačka i Rumunija), čvrsto uz Srbiju, i to su najjači argumenti u našim rukama, ocenjuju stručnjaci!

Samozvana država (Foto: Wikimedia)

Naši sagovornici tvrde da Srbija može da se nosi s ultimatumom Zapada, koji je rešio da na sve načine, pa čak i pretnjom sankcijama, natera Beograd da dozvoli ulazak lažne države Kosovo u UN. Prema njihovim rečima, ruski predsednik Vladimir Vladimirovič Putin, kineski lider Si Đinping i španski premijer Marijano Rahoj predstavljaju najjaču kartu u borbi za Kosovo!

Moguće i sankcije

Inače, kako saznajemo, Sjedinjene Američke Države uskoro će poslati srpskim vlastima jasan zahtev za priznanje Kosova.

– Vašington sprema zahtev koji će uskoro uputiti u Beograd, u kome će od vlasti decidirano tražiti da prizna Kosovo najkasnije do marta 2019. godine. Amerikanci će zauzvrat ponuditi samo osnivanje Zajednice srpskih opština… – kaže naš izvor, zapadni diplomata koji je insistirao na anonimnosti.

Milovan Drecun, predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju, navodi da Zapad ne želi da otvori pitanje konačnog statusa Kosova jer je za njih to završen proces i od Beograda očekuju da to potvrdi.

– Očigledno da Zapad želi da privoli Beograd na ustupke, i to ne samo da se ne protivimo ulasku Kosova u Unesko i Interpol već i da im otvorimo vrata u UN. To je za nas potpuno neprihvatljivo! Pojačava se pritisak na Srbiju, ali Beograd mora da se osloni na zemlje koje razumeju našu poziciju, a to su Rusija, Kina, Španija, Grčka, Slovačka, Rumunija, Kipar… – ističe Drecun, ne odbacujući mogućnost uvođenja sankcija u slučaju da Srbija ne prihvati ultimatum Zapada.

Politikolog Aleksandar Pavić takođe ističe da Kosovo neće postati prava država sve dok su uz Srbiju snažni saveznici.

– Podrška Rusije, Kine i Španije je najvažnija. Lažna država Kosovo ne može da dobije stolicu u UN bez Saveta bezbednosti, a Rusija i Kina to neće dozvoliti. Isto važi za Španiju i preostale četiri zemlje EU koje ne priznaju lažnu narko-državu. Dakle, Kosovo nikada ne može da postane nezavisno ukoliko se mi sa tim ne saglasimo, jer imamo snažne saveznike čiji se interesi poklapaju sa našim – podvlači Pavić.

Bezbednosni stručnjak Milan Petrić smatra da je podrška saveznika važna i da će pritisci postajati sve jači.

– Rusija, Kina i Španija jesu države koje poštuju suverenitet i teritorijalni integritet drugih država. One su naši saveznici jer nipošto neće pristati na stvaranje kriminalno-separatističke države izgrađene na ubistvima civila. Dokle god držimo ispravan smer, imaćemo njihovu podršku, ali istovremeno i vojni i politički pritisak ostalih koji interese ostvaruju kroz diktatorske principe delovanja – zaključuje Petrić.

Izvor: Informer

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite