DODIK NA GODIŠNJICI BOMBARDOVANJA: Želimo „veću integraciju“ sa Srbijom

Republika Srpska je zagledana u snagu Srbije i zahvalna predsedniku Aleksandru Vučiću što gradi stabilnu i najjaču zemlju u regionu, poručio je večeras u Aleksincu predsednik RS Milorad Dodik na obeležavanju godišnjice NATO agresije.

Milorad Dodik (Foto: Screenshot)

„Moramo se okupiti danas oko onoga što Srbija jeste“, rekao je Dodik i istakao da na taj nacin i građani RS vide svoju slobodu i snagu.

I Srpska je, kaže Dodik, uverena u svoje slobodarske dane, opstanak i u svoju sve veću kulturnu, obrazovnu, nacionalnu i svaku drugu integraciju sa Srbijom.

Dodik je rekao da su Srbi navikli da oplakuju svoje poginule, ali ne mogu da se naviknu na aroganciju sa kojom su ubijani, a koja se i danas, na druge načine, nastavlja.

„Evo nas ponovo da obeležimo stradanje našeg naroda od onoga koji to nikada nisu hteli da prestanu i koji nisu hteli da priznaju da su to činili samo da bi se vežbali i da su izabrali srpski narod kao metu za svoja oružja i tako uništavali našu infrastrukturu, naciju, državu, ubijali nedužne civile“, rekao je Dodik.

On je istakao da se ne može dozvoliti da ode u zaborav ono što se dešavalo.

„Nisu s nama večeras da kazu da im je žao, ispijali su viski kada su videli sa su im se avioni vraćali prazni nakon izrucenog tereta nad Srbijom, veselili se što su tako moćni i jaki nad jednim poštenim i mučenim narodom, nad državom koju su hteli da sruše i podvedu pod svoje“, kazao je Dodik.

Teško je, kaže večeras svima, a najteze onima koji su izgubili najmilije.

„NATO je smatrao vrhuncem dostignuća da dva puta bombarduje Srbe – jednom u RS jednom u Srbiji i da nam nanese velike gubitke. Radili su to iz daleka, igrali su se s nama“, rekao je Dodik.

On je ukazao da su na taj način odredili karakter rata i da smo ozbiljne gubitke pretrpeli zbog njihove arogancije.

„Srbi su naučili da oplakuju svoje, ali najteže pada arogancija s kojom su nas ubijali, koja ne prestaje ni danas i uvek je u nekom obliku prisutna jer smatraju da nismo dostojni“, navodi Dodik.

On je poručio da se srpski narod u RS digao, da obnavlja nacionalni i državni kapacitet. „Srbi idu dalje i svi koji žive u RS mogu da se ponose na dostojantsvo koje smo uspeli da vratimo“, kaže Dodik.

Prema njegovim rečima, Jugoslavija je bila nasa najveća istorijska zabluda – Srbi su dali državu na početku veka, a na kraju tog istog veka imali smo bombe.

„Srbi zele da se ukljuce u sve civilizacijske tokove i želimo da razvijamo našu slobodu, da je branimo, jer je sloboda uvek značila državu““, istakao je Dodik.

On ističe da Srbija danas moze da bude ponosna na činjenicu da oporavlja ekonomiju, svoj život.

„Dignuti se i raditi i stvarati zemlju i domovinu moze samo narod koji u sebi ima dostojanstvo i poriv za slobodom, narod koji je uvek cenio druge, ali srpski narod ne moze i ne treba da oprosti što su nas cinično bombardovali iz daljine i naneli nam gubitke“, poručio je Dodik.

Izvor: Tanjug/Kurir

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite