LAZANSKI: U Srbiji ima izdajnika! (VIDEO)

Obaveštajno smo izbušeni kao nijedna zemlja u Evropi, ja vam kažem da ima izdajnika, ali niko neće da ih procesuira, ocenio je gostujući u Novom danu Miroslav Lazanski, vojni komentator lista Politika i narodni poslanik SNS.

Miroslav Lazanski (Foto: Screenshot)

Govoreći o unutrašnjem dijalogu o Kosovu, Lazanski je rekao da svi treba konstruktivno da priđu tom probelmu, a „ne da koriste pitanje Kosova za klasičnu polarizaciju vlasti i opozicije“.

Osvrćući se na jučerašnji sastanak predsednika Vučića, Federike Mogerini i Hašima Tačija u Briselu, gost Novog dana kaže da je predsednik uputio kritiku EU.

„Nisu samo krivi Albanci, predsednik je direktno spomenuo EU kada je rekao da su taj sporazum potpisali ne samo albanska i srpska strana, već i EU“, kaže Lazanski.

Dodaje da se EU sve vreme drži kao nekakav nemi posmatrač.

„Kažu da obe strane treba da ispune sve, Srbija je ispunila sve. Priština zna da je EU drugorazredni igrač, a da je glavni tata u Vašingtonu“, kaže on.

Ističe da nismo mi ti koji kvarimo dogovor, već da je to albanska strana.

Kometarišući potencijalno članstvo Srbije u NATO, kao i podatak da je 84 odsto građana protiv toga, Lazanski kaže da to mora ići na referendum, te da bez refernduma ne može da se dogodi.

„Treba se zapitati šta je danas NATO, to je antiruski savez. To nije svojstveno srpskom nacionalnom duhu da se svrstava u jedan takav savez“, kaže Lazanski.

Dodaje da ne vidi pozitivne efekte članstva u NATO.

„Za vreme Varšavskog pakta nijedna zemlja osim Sovjetskog Saveza nije slala vojnike u Avganistan. Danas sve zemlje NATO moraju da idu u Avganistan i to plaćaju njihovi poreski obveznici“, kaže Lazanski.

Izvor: N1

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite