PAKAO U ŠKOLAMA: Deca izbeglice pretili drugoj deci da će biti zapaljena, jer ne veruju u Alaha!

Verski konflikti u berlinskim školama postali su deo svakodnevice , u osnovna škola Peter Petersen došla je u žižu javnosti zbog nekoliko incidenata, jedan od njih je izbio zbog toga što je učenik jeo sendvič sa svinjetinom što je smetalo deci izbeglicama islamske vere, a drugi kada je devojčica primoravana da nosi hidžab preko lica po propisima šerijata.

Ilustracija (Foto: Screenshot)

Ipak to nije izolovani slučaj, više od 70% učenika u školi Paul Simmel čine deca migranata, a škola je na svom zvaničnom sajut objavila i da je napravila 2 odelenja za takozvanu decu izbeglice. Ovoliko disproporcija među učenicima stvorila je brojne tenzije, a takođe je pokazala manjak volje za integracijom među decom.

Nemačke škole pogodila je velika količina mržnje prema Jevrejima piše Politik Stube, a novi problem je i povećna agresija prema hrišćanskoj deci.

 

Uznemirujući incident dogodio se u osnovnoj školi Paul Simmel, a on pokazuje sve veći nivo verske mržnje među decom migranata. Četrdesetjednogodišnji otac jedne učenice, koji želi da ostane anoniman, kaže „Moju ćerku redovno maltretiraju muslimanski učesnici, jer kako kažu ne veruje u Alaha“ prenosi Berliner Cajtung.

Pitali su je da li je Jevrejka, na šta je ona odgovorila potvrdno, nakon čega je učenik počeo da ponavlja „Jevrejka, Jevrejka, Jevrejka…“ pretećim i agresivnim tonom- kaže zabrinuti otac i dodaje „U predhodnom slučaju jednoj devojčici je prećeno smrću na verskoj osnovi, što dugo nisu znali ni njeni roditelji, rekli su joj svako ko ne veruje u Alaha će biti spaljen“ rekle su deca izbeglice devojčici iz razreda.

 Izvor: Dnevna Gazeta/ Berliner Cajtung/ Politik Stube
Više o ovoj vesti na nemačkom jeziku možete videti klikom OVDEOVDE.
Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite