VOJNICI NA ULICAMA: Današnji skup protiv NATO-a podržao Vojni sindikat Srbije!

Vojni sindikat Srbije podržao je skup povodom godišnjice NATO bombardovanja zakazan za danas (24.marta) od 19:00 ispred skupštine Republike Srbije.  Protest je organizovan van-stranački, a prijavljen je od strane fizičkih lica.

„U ime Vojnog Sindikata Srbije, u ime svakog oficira,podoficira,vojnika želimo da damo punu podršku organizatorima ovog skupa uz čvrstu vojničku reč da smo i bićemo uz Vas u ovoj borbi koju ste započeli jer je ta borba ne samo Vaša već celokupnog srpskog naroda. Prepoznali ste momenat i odvažili se da kažete NE. Da kažete NE svima onima koji žele da stave potpis na Kosovsku nezavisnost,bilo da se oni nalaze u međunarodnoj zajednici ili na najvišim državnim pozicijama u republici Srbiji“, stoji u saopštenju Vojnog sindikata Srbije

Kako kažu NATO je 24. marta 1999. godine u 19:45 časova počeo vazdušne napade na vojne ciljeve u SRJ, da bi se kasnije vazdušni udari proširili i na privredne i civilne objekte. U napadima koji su bez prekida trajali 78 dana teško su oštećeni infrastruktura, privredni objekti, škole, zdravstvene ustanove, medijske kuće, spomenici kulture, crkve i manastiri. Procene štete koju je imala SRJ kreću se od 30 do 100 milijardi američkih dolara. Konačan broj žrtava zvanično nije saopšten, a srpske procene se kreću između 1.200 i 2.500 poginulih i oko 6.000 ranjenih, što sugeriše da je rat primarno vođen protiv civila, a ne vojske.

Sindikat ističe da se nakon dolaska međunarodnih trupa na KiM nastavio progon Srbima i da su naši sugrađani ubijani pred očima međunarodnih snaga uz prećutnu podršku onih koji štite „pozitivne“ evropske vrednosti u Srbiji, a koji su se 17. marta 2004 priklonili politici genocida u srcu Evrope.

VSS dodaje da zahtevaju od vlasti da prekine sa praksom tajnih pregovora u Briselu.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite