Članstvo Srbije u NATO-u bi bilo ponižavanje države, gađali su nas hiljadama bombi!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da bi članstvo Srbije i BiH u NATO, predstavljalo poniženje za sve Srbe.

Predsednik RS (Foto: Screenshot)

„Mi smo se već odlučili. Skupština Srbije i Narodna skupština Republike Srpske donele su odluku o vojnoj neutralnosti. NATO je bombardovao Srbe dva puta, prvo u Republici Srpskoj, a potom i u Srbiji, uz uverenje da mogu da se iživljavaju nad jednim narodom i isprobavaju svoja vojna i tehnička dostignuća. Hiljade bombi i stradanje Srba u Srpskoj i Srbiji ne može da bude zaboravljeno“, rekao je Dodik za RTRS.

Predsednik RS rekao je i da se očekuje da srpski narod o tome ćuti, ali da Srbi moraju da govore o tom zločinu i da ga nikada ne zaborave.

„Oni su izabrali Srbe da na njima vežbaju, da ih ubijaju i uništavaju im infrastrukturu. Činjenica o bačenom osiromašenom uranijumu govori dovoljno o ovom bezdušnom činu. Oni sada žele da održe vojnu vežbu kod Banjaluke, sa avionima koji koriste osiromašeni uranijum, a opet se nađu Srbi koji su spremni da to prihvate“, rekao je Dodik.

Predsednik RS pozvao je građane da ne dozvole bilo kakvu vojnu vežbu na teritoriji Republike Srpske, navodi RTRS.

Izvor: Tanjug

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite