DODIK JEDINO NIJE UPOTREBIO REČ OKUPACIJA: Stranci kontrolišu BiH, a sada bi hteli da kontrolišu i naše izbore!

Predsednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da postoje različite tendencije da stranci, koji su involvirani u priču o naprasnoj izmjeni Izbornog zakona BiH, kontrolišu predstojeće izbore u BiH.

Milorad Dodik (Foto: Screenshot)

“Taj zakon nije sprovodiv do izbora, a stranci bi onda rekli da nema uslova za sprovođene izbora. Ako se izbori održe, a ne sprovede izmenjeni izborni zakon, što je nemoguće da do tada bude učinjeno, onda će neko od njih tužiti, a sud BiH će reći da izbori nisu legitimni”, rekao je Dodik novinarima u Trebinju.

On pojašnjava da stranci žele tu vrstu kontrole, što, kako kaže, SNSD vidi.

“Razgovarali smo sa nekima iz takozvanog Saveza za promjene i oni su nam rekli da se od njih traži da se po svaku cenu izborni zakon izglasa”, rekao je Dodik.

Predsednik SNSD-a navodi da nema vremena da se nabavi nova oprema i opremi svako glasačko mesto za elektronsko glasanje, od čega je, kako kaže, odustala i Amerika i nema ga niko u regionu, dok se BiH naprasno u to gura kako bi se sistem izbora mogao kontrolisati.

“Nikada se nije desilo da se u izbornoj godini menjaju pravila. Službenici OHR-a, američke i britanske ambasade uporno obilaze poslanike koji treba da glasaju za izmene zakona i da naprave još jednu nemoguću situaciju jer znaju da neće dobiti očekivani rezultat. SNSD ima kapacitet da ostvari najbolji istorijski rezultat”, rekao je Dodik.

On je istakao da je politika SNSD-a – Republika Srpska.

“Ja jesam član SNSD-a, ali moja partija je Republika Srpska. Naša namera nije destabilizacija ili sprovođenje nasilja, nego postavljanje stvari u skladu sa Ustavom i Dejtonom”, naglasio je Dodik.

On je dodao da činjenica da stranci upravljaju celim sistemom u BiH ne može ništa dobro proizvesti za Republiku Srpsku.

“Nisam političar koji će kod Srba praviti zabludu da BiH može da bude država u budućnosti. BiH je teritorija i ništa više, sastavljena od dva entitetea i tri naroda. Stranci hoće da ne postoje entiteti i narodi, a da postoji samo izvršna vlast na nivou BiH”, rekao je Dodik.

Predsednik SNSD-a je rekao da se po tome razlikuje od lidera PDP-a Mladena Ivanića i drugih koji su za svoju funkciju, kako kaže, bili spremni da promene karakter odlučivanja u BiH.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite