RUSIJA PRONAŠLA DOKAZE: Nervni gas kojim je otrovan Skripalj razvijen u Americi

Sjedinjene Američke Države razvijale su gas A-234, imamo dokument koji to potvrđuje, izjavio je šef laboratorije za hemijsku i analitičku kontrolu naučnog centra Ministarstva odbrane Rusije Igor Ribaljčenko.

Ilustracija (Izvor: Pixabay)

– Činjenica je da smo još 1998. godine, pregledanjem još jedne verzije spektralne biblioteke, koju je objavio Nacionalni biro za standarde Sjedinjenih Američkih Država (NBS), tamo pronašli supstancu koja nam je bila zanimljiva, jer je u pitanju bila organofosforna supstanca. I shvatili smo da ona mora da ima snažan smrtonosni efekat. Sada se ispostavilo da, sudeći po nazivu ove supstance, to je bio isti nervni agens A-234“ – rekao je Igor Ribaljčenko na televiziji „Rusija 1“.

On je dodao da je ovu supstancu u američku bazu podataka dodao član američkog Centra za istraživanje i razvoj naoružanja.

– Najinteresantniji detalj u ovoj priči je da u sledećim verzijama baze podataka, koja se obično samo proširuje, stalno se dopunjava, sve je više i više supstanci, nismo našli ovaj zapis. I ne mogu da objasnim gde je on sada – istakao je ruski vojni hemičar.

On je, takođe, naveo da je u pitanju teška i isparljiva supstanca, sudeći po njenoj molekulskoj formuli i njenoj molekulskoj masi.

Izvor: Sputnjik

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite