TRAMP OSUO PO MIGRACIJI: Moramo se boriti protiv terorista, naročito na našoj granici!

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da nedavna pogubna pucnjava na jugu Francuske ukazuje na potrebu čvršćih mera u borbi protiv Islamske države, posebno kad je reč o pograničnoj bezbednosti.

Tramp (Foto: Screenshot)

„Francuska odaje počast velikom heroju“, napisao je Tramp na Tviteru, pohvalivši hrabrost francuskog policajca Arnoa Beltrama koji je preminuo nakon što se ponudio da zameni taoca u supermarketu u gradu Treb, gde je u petak izveden islamistički napad.

„Toliko je mnogo hrabrosti u svetu u borbi protiv Islamske države, ali su potrebne još čvršće mere, pogotovu na granicama“, poručio je američki predsednik.

Francuski biskup služio je danas misu u čast policajca Beltrama, pozdravivši njegovu „izuzetnu posvećenost“ i istakavši da je on „svojim potezom dirnuo celu Francusku“, kao i da je Beltramova žrtva „pomogla da se spase nacija“.

U terorističkom napadu u petak poginule su tri osobe, dok je policajac Arno Beltram (44) bio teško ranjen, da bi u subotu podlegao povredama.


Francusko ministarstvo unutrašnjih poslova identifikovalo je napadača kao 26-godišnjeg Reduana Lakdima, poreklom iz Maroka, koji se smatrao radikalizovanim i bio je pod policijskim nadzorom.

Lakdima je policija ubila nakon što je Beltram kolegama policajcima pomogao da uđu u supermarket.

Dve osobe su zadržane u pritvoru tokom istrage.

Izvor: Tanjug/Kurir

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite