BALAN: Rumuni su žrtvovale svoje živote za odbranu Srbije od NATO-a, ponosan sam što sam bio u PVO jednici!

Na jučerašnjem anti-NATO maršu u Beogradu pod nazivom „Šetnja za žrtve NATO bombardovanja – Mi pamtimo!“ ispred generalštaba Srbije u kome je smeštena kancelarija NATO-a prisutnima se obratio i potpredsednik Pokreta Rumuna Srbije Aleksandar Balan koji je i sam bio regrutovan u PVO jedinicama snaga Srbije u Novom Sadu 1999.

Aleksandar Balan (Foto: Facebook)

On je objasnio okupljenima kojih je bilo preko 300 da je Rumunija jedini sused Srbije koji nije priznao niti će ikad priznati lažnu državu Kosovo i da vojska i avijacija Rumunije nisu učestvovale u kriminalnom bombardovanju SRJ 1999.

Na desetine pripadnika rumunske manjine je izgubilo živote u agresiji na SRJ 1999 kao pripadnici VJ i MUP, mnogi od njih na Kosovu. Rumunski narod je u većina protiv kriminalnih evroatlantskih struktura, zemlja je ugurana u te institucije bez referenduma na osnovu lažne ankete i i glasanja plaćenika u parlamentul 1998. – poručio je Balan.

On ističe da je ponosan što je bio deo srpske vojske tokom agresije NATO-a. Aleksandar Balan je bio stacioniran u Novom Sadu u sklopu protiv-vazdušne odbrane.

Novi sad je višestruko bombardovan, a uglavnom su mete bili objekti od privrednog značaja i saobraćajna infrastruktura kao što su fabrike i mostovi.  Bomardovani su u stambeni civilni objekti, pa je tako tokom napada na blok Detelinara povređeno 40 osoba.

Ipak nisu pošteđeni ni ciljevi snaga bezbednosti tako je NATO 24.marta bombardovao vojnu kasarnu Jugićevo i policijsku stanicu na Klisi.

Izvor: Dnevna Gazeta/Nacionalist.rs

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite