KOSOVO NA IVICI RATA: Uhapšen Marko Đurić, Srbi blokirali puteve, jedinice ROSU raspoređene na Severu! (VIDEO)

U Kosovskoj Mitrovici policija uhapsila Marka Đurića i odvela ga u Prištinu. Suzavcem proterani okupljeni ispred Mitrovačkog dvora. Zajedno sa Đurićem uhapšen i njegov saradnik Željko Jović. Sazvana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost za 19.30 časova.

Marko Đurić je uhapšen u sali Mitrovačkog dvora, gde je bio u toku razgovor u okviru unutrašnjeg dijaloga o KiM kome je prisustvovao zajedno sa generalnim sekretarom predsednika Republike Nikolom Selakovićem.

Kada se kosovska policija pojavila ispred Mitrovačkog dvora, građani su pokušali da spreče ulaz u zgradu a policija je bacila šok-bombe i suzavac.

Oni su upali u Mitrovački dvor i prekinuli skup. Došlo je do sukoba između okupljenih ljudi u sali i kosovske policije koja je uspela da se probije i izvede Marka Đurića. Nikola Selaković je ostao u sali.

Đurić je odveden u blindirano vozilo koje je prema informacijama prištinskih medija krenulo prema Prištini. Sa Đurićem je priveden i njegov saradnik Željko Jović koji je povređen u pokušaju da se odupre hapšenju.

Kosovski specijalci su, tokom akcije, napali i povredili snimatelja RTS-a Vladimira Milića.

U mestu Rudare, između Zvečana i Kosovske Mitrovice, Srbi su, posle privođenja Marka Đurića, postavili dva kamiona, i tako blokirali magistralni put.

Đurić i Selaković stigli su u severnu Kosovsku Mitrovicu negde oko 17.00 časova, kako bi učestvovali u razgovoru u okviru unutrašnjeg dijaloga.

Ranije je iz Prištine bilo saopšteno da im je zabranjen ulazak na teritoriju Kosova i Metohije, zbog izjava kojima, kaže Priština, unose nestabilnost u situaciju na severu pokrajine.

Predsednik Srbije je na tu vest prošle sedmice rekao da će Đurić i Selaković svakako biti u Mitrovici, kao što je planirano.

MOMENTI KUR MARKO GJURIQ SILLET NËN PRANGA NË PRISHTINË (VIDEO)

MOMENTI KUR MARKO GJURIQ I PRANGOSUR SILLET NË PRISHTINË (VIDEO)

Gepostet von Klan Kosova am Montag, 26. März 2018

Njih dvojicu ispred Mitrovačkog dvora je dočekao gradonačelnik Goran Rakić.

18.40 – U mestu Rudare, između Zvečana i Kosovske Mitrovice, Srbi su postavili dva kamiona, i tako blokirali magistralni put.

18.35 – Nikola Selaković izjavio da očekuje da Đurić odmah bude oslobođen. Dodao je da su teže povređeni Nenad Rikalo, Željko Jović, Zoran Todić, Ivan Milojević i Nebojša Milanović, javlja Kossev, prenosi Fonet.

18.30 – Marko Đurić se nalazi u prostorijama kosovske policije u Prištini, potvrđeno Tanjugu.

18.20 – I dalje se čuju sirene u Kosovskoj Mitrovici što znači da je situacija napeta, javlja dopisnik RTS-a i dodaje da su se iz jednog dela grada začuli i pucnji.

18.00 – Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost sazvana je za večeras u 19.30 časova.

17.45 – Kosovska policija odvela je Marka Đurića u Prištinu, javljaju kosovski mediji.

17.35 – Kosovska policija uhapsila Marka Đurića. Okupljeni Srbi ispred Mitrovačkog dvora rasterani suzavcem. U Mitrovici se čuju sirene za uzbunu.

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite