OSUĐEN NA DOŽIVOTNU: Migrant prvo pušten na uslovnu, pa zaklao ćerku diplomate EU (FOTO)

OSUĐEN NA DOŽIVOTNU: Migrant prvo pušten na uslovnu, pa zaklao ćerku diplomate EU (FOTO)

Husein je navodno imao 18 godina kada je ubio studenktinju, ali ga je nemački sud osudio kao odraslu osobu. Avganistanac je osuđen za pokušaj ubistva u Grčkoj 2013. godine na 10 godina zatvora, ali je 2015. godine pušten na uslovnu slobodu, kada je pobegao u Nemačku.

Jedan migrant osuđen je danas u Nemačkoj na doživotnu kaznu zatvora zbog silovanja i ubistva 19-godišnje studentkinje medicine, u slučaju koji je dodatno podstakao debatu o imigracionim pravilima te zemlje.

Migrant silovao studentkinju Mariju, a onda njeno telo bacio u reku: Detalji ubistva ćerke evropskog zvaničnika

Sud u Frajburgu doneo je odluku da zbog pretnje koju predstavlja, Husein K. treba da ostane doživotno u zatvoru, prenosi AP, pozivajući se na nemačku agenciju Dpa.

Agencija Frans pres piše da je Husein Kavari, nepoznatog godišta i porekla, priznao da je napao studentkinju medicine Mariju Ladenburger 19. oktobra 2016. u Frajburgu, u blizini granice sa Francuskom.

Husein Kavari je pred sudijom rekao da je u oktobru 2016. povukao Mariju Ladenburger (19) sa njenog bicikla, silovao je i bacio u reku bez svesti, gde se utopila.

U decembru 2016. godine policija je uhapsila mladog Avganistanca, koji je u zemlju došao na vrhuncu izbegličke krize godinu dana ranije.

Testom je utvrđeno da se njegov DNK poklapa s onim koji je pronađen u blizini mesta gde je ubijena nemacka studentkinja u jugozapadnom gradu Frajburgu pre dva meseca.

On je u Nemačku stigao 2015. godine bez dokumenata i tvrdi da je iz Avganistana, a da je u vreme kada je počinio zločin imao 18. godina. U izveštaju stručnjaka i izjavama svedoka navedeno da je tada imao 22. godine.

Nemački sud osudio ga je kao odraslu osobu, a ne kao maloletnika, nakon što je, zajedno sa stručnjacima, zaključio da je bio odrasla osoba u vreme kada je počinio zločin.

Avganistanac je osuđen za pokušaj ubistva u Grčkoj 2013. godine na 10 godina zatvora, ali je 2015. godine pušten na uslovnu slobodu, kada je pobegao u Nemačku.

Izvor: Telegraf.rs

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite