PORUKA OKO ZA OKO: Dodik kaže da Srbije treba da Kosovu uzvratiti istom merom!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je hapšenje direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici nedopustiv događaj, bez presedana, na koji treba odgovoriti recipročnim merama. 

Milorad Dodik (Foto: Screenshot)

„Želim da kažem da je ovo gruba manifestacija sile, nedopustivo, pokušaj poniženja Srbije. Solidarišem se sa Markom, svim ljudima na Kosovu. Apsolutno mislim da treba recipročno postupiti“, rekao je Dodik za Prvi program Radio-Beograda.

On je istakao da je to „arogancija koja je sigurno pothranjena podsticajem“ koji strani faktor pruža prištinskim vlastima u njihovom „pokušaju da manifestuju neku svoju nadležnost i svoju vlast na prostoru Mitrovice“.

„Još jedan pokušaj da se Srbija ponizi. Verujem naravno da će rukovodstvo Srbije adekvatno odgovoriti, ali ovo je sigurno događaj bez presedana da vladinom službeniku predstavniku države Srbije za razgovore i odnose sa Srbima na Kosovu na ovakav način šalje poruka o njegovoj dobrodošlici“, rekao je.

On je naveo da vlasti u Prištini u pregovorima ne žele da vide zvaničnog predstavnika vlasti Srbije i dodao da Beograd treba da preduzme adekvatne, recipročne mere.

„U ovom trenutku bez želje da se ti događaji dodatno dramatizuju, mislim da vlasti Srbije treba da manifestuju svoj odnos prema tom pitanju tako što će i Albancima, Šiptarima koji se nalaze na prostoru Srbije adekvatnim merama, isto tako uzvratiti“, zaključio je Dodik.

Izvor: Sputnjik

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite