ĆERKA MU SE BORILA SA ŽIVOT: Ocu zabranili posetu, jer migrantkinja ne želi muškarce u sobi!

ĆERKA MU SE BORILA SA ŽIVOT: Ocu zabranili posetu, jer migrantkinja ne želi muškarce u sobi!

Imati bolesno dete je jedan od najgorih osećaja koje čovek može da ima u životu, a kada vam neko zabrani da posetite svoje bolesno dete zbog politike i vere to je još gore. U Beču porodica Salfenauer je iskusila upravo takvu istuaciju, zabranjeno im je da posete svoju bolesnu ćerku zbog verskih ubeđenja druge pacijentkinje.

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Porodica Salfenauer dovela je u bolnicu svoju ćerku koja pati od multipla-sklerzoze i zato što tretman ove bolesti može da izazove smrtni slučaj roditelji uvek dolaze zajedno sa ćerkom u bolnicu kada se podvrgava opasnom tretmanu.

Na ulazu u bolnicu lekari su rekli porodici da se skloni po strani i da otac devojke ne sme da uđe u sobu, jer je unutra „radikalna muslimanka“, koje ne dozvoljava da muškarci uđu u sobu. Zbog toga je otac morao da stoji ispred vrata sobe dok je njegova ćerka primala tretman koji je mogao da joj bude poslednji u životu.

Iako je pratio instrukcije, žena koja je nosila burku unutra ga je čula ispred sobe i zahtevala da se udalji od prostorija, iako je pored nošenja burke, ležala iza zida koji u okviru sobe razdvajao krevete dve pacijentkinje i niko nije mogao da je vidi. Nakon šokantnog zahteva otac je ušao u svađu sa agresivnom pacijentkinjom.

Nakon ovoga osoblje bolnice ne samo da nije zaštitilo roditelje teško bolesne devojke, već su stali na stranu migrantkinje koje je zahtevala njihovo izbacivanje iz bolnice. Radnici bolnice i obezbeđenje su zatražili od porodice pacijentkinje koja je primala tretman opasan po život da napusti bolnicu zbog remećenja mira. „Bili smo šokirani, da verski radikal ima moć da odlučuje ko sme kako da se ponaša u Beču. Ona odlučuje da li ću da vidim svoju ćerku? To je vid psihološkog terora“, kaže zgroženi otac za austijske novine Krone.

 

Pored svega Austrija je zakonom zabranila nošenje burke na javnom mestu, ali bolnica je insistirala da nije prekršila zakon, pa je gospodin Salfenauer unajmio advokata koji je podneo tužbu protiv sporne bolnice. Tek nakon podnošenja tužbe i pisanja medija o ovom slučaju sporna bolnica je odlučila da uputi izvinjenje.

Izvor: Dnevna Gazeta/Glas Evrope

Više o ovom slučaju možete pročitati na engleskom jeziku klikom OVDE.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite