RASIZAM: Migranti devojci napravili frakturu lica, teraju Evropljane da sede u zadnjem delu autobusa! (VIDEO)

RASIZAM: Migranti devojci napravili frakturu lica, teraju Evropljane da sede u zadnjem delu autobusa! (VIDEO)

U australijskom gradu Brizbejnu migranti su napali devojku evropskog porekla prilikom čega su je tukli do te mere da je zadobila frakturu jagodične kosti. Kako kaže veruje da je napad motivisan rasnom mržnjom. Građani Brizbejna se takođe žale da ih migranti fizički napdaju i primoravaju da sede u zadnjem delu autobusa kako bi pokazali svoju rasnu superiornost u odnosu na ljude bele boje kože. 

Žrtva rasističkog nasilja (Foto: Screenshot)

Kimberli Smit je rekla kanalu 9NEWS da je išla kroz park u predgrađu Red Bank Plains, kada je napadnuta od strane dve žene afričkog porekla.

„Pitala sam ih šta je problem, ali mi se čini da me nisu čule, jer su u toku napada imale slušalica u ušima“ kaže žrtva „Samo su iz nekog razloga urlale na mene, nisam imala šanse protiv njih dve“, ovako Kimberli objašnjava haotični napad i dodaje da veruje da je napad motivisan rasnom mržnjom.

Kako navodi u njenom kraju postoje grupe Sudanaca koji prave velike probleme, „nemam ništa protiv Arikanaca ili Sudanaca, ali osećam da je napad bio rasistički“ ističe Kimberli Smit. Devojka je uspela da dođe do autoputa gde je pala u nesvest od siline udarca koje su joj nanele žene izbeglice.

Njena porodica šokirana brutalnošću napada kaže da je za lokalnu zajednicu taj park postao zabranjena zona u koju više niko ne želi da uđe.

Sestra napadnute devojke kaže da je rasističko nasilje postalo deo lokalne migrantske zajednice. „Postali su teritorijalni. Teraju nas da sedimo u zadnjem delu autobusa, ako nećemo otmu nam stvari i stave ih nazad da moramo tamo da odemo, kada žele da sede na vašem sedištu bukvamno vas fiziki napadnu i oteraju sa sedišta“ kaže Alana Smit.

Policija je saopštila da istražuje napad, i dalje niko nije uhapšen.

Izvor: Vestidana.rs

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite