VIJORIĆE SE ZASTAVA KOSOVA U SRBIJI? Albanski karatisti dolaze u Novi Sad!

Najkasnije za mesec dana biće poznato da li će kosovski karatisti učestvovati na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu, izjavio je predsednik Karate saveza Srbije Slavoljub Piper. 

Ilsutracija (Foto: Pixabay)

Piper je u izjavi Tanjugu istakao da još mesec dana traje prijava za kontinentalni šampionat i da trenutno ne zna iz kojih zemalja će karatisti doći u Srbiju, iz više razloga, a jedan od njih su finansije.

„Sada nije poznato da li će kosovski karatisti učestvovati na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu. Mnogo se spekuliše, ali ne postoji nikakva odluka o dolasku kosovskih karatista. Prijava traje još mesec dana i mnogo toga može da se desi“, rekao je Piper.

On je dodao da ne postoji nikakva preporuka Vlade Srbije ili Ministarstva omladine i sporta oko mogućeg nastupa takmičara sa Kosova, nakon što je prošle nedelje upravo Vlada zabranila održavanje rukometnog turnira za juniorke za plasman na Svetsko prvenstvo na kome je otkazan duel Srbije i tzv. Kosova.

„Ne postoji nikakva preporuka, za sada mogu svi da se prijave. Ipak, ima mnogo faktora, na primer da li je neki savez platio kotizaciju Svetskoj i Evropskoj karate federaciji, a u slučaju da nije, biće zabranjeno učešće njihovim karatistima.“

Piper je podsetio da su kosovski karatisti znali da propuste nekoliko takmičenja.

„Bilo je šampionata na kojima kosovski takmičari nisu dolazili, ne znam iz kog razloga, možda finansija. Karate je siromašan sport, ali Srbija može da se podiči da ima najboljeg borca sveta (Slobodan Bitević prim. aut.)“, rekao je predsednik Saveza, koji može da se pohvali i što je Jovana Preković evropski šampion.

Ujedno, demantovao je da je organizator Evropskog prvenstva u obavezi da istakne zastave učesnika ispred hotela u kome su smešteni i takve navode nazvao smešnim.

Evropsko prvenstvo u karateu za seniore održava se u Novom Sadu od 9. do 13. maja.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite