MIHAILO JANJIĆ: Političari poput Marinike Tepić žele zatvaranje medija i liberalnu diktaturu

Član predsedništva Srpske desnice i pokrajinski poverenik SNP 1389 Mihailo Janjić kaže da u Srbiji postoji realna opasnost od gušenja medijskih sloboda i uspostavljanja takozvane liberalne diktature, koja će u ime borbe protiv „govora mržnje“ gušiti slobodu građana, a zabranjivaće se svaki pokret koji se ne slaže sa onima koji drže vlast. Janjić u intervjuu za Dnevnu Gazetu govori o sve učestalijim pozivima da se SNP 1389 zabrani, o njihovim političkim protivnicima i planu budućih aktivnosti pokreta.

Očigledno je da pojednici poput Marinike Tepić čeznu za novom „Sabljom“, liberalnom diktaturom u kojoj će zatvarati medije, hapsiti novinare i tamničiti neistomisljenike, bez suda, zakona i osnove. Janjić takođe ističe opasnost od strane pokreta „Antifa“, za koji je Tepić okačila na Tviteru da je njihov pripadnik, a pokret otvoreno zagovara nasilje i u mnogim zemljama Zapada vrši terorističke napade.

1. Koliko dugo postoji SNP 1389 i koliko puta ste se susretali sa pozivima na vašu zabranu?

– Srpski narodni pokret 1389 traje i postoji vec dugih četrnaest godina. Kroz svoju istoriju delovanja često smo se suočavali sa onima koji su prodavali, predavali i uništavali Srbiju, pa tako u nedostatku argumenata i istine pokušavali su nekoliko puta da nas zabrane. Sa takvim problemom suočavali smo se za vreme antisrpskog dosmanlijskog rezima, koji je pokušao da svoj hir i bes stavi iznad zakona. Naravno da im nije poslo za rukom, te smo iz te bitke izasli kao pobednici.

2. Koji su to razlozi zbog kojih vaši politički protivnici traže da vam se zabrani delovanje i kako kometarišete njihova obrazloženja za takve zahteve?

-Njihovi razlozi nisu imali veze sa realnošću. Tada je najlakse bilo izaći pred televizijske kamere i reći: „oni su fasisti, ekstremisti, huligani… zabranite ih“. Građani Srbije su odavno pročitali tu vrstu manipulacije tako da danas niko ne može od nas da pravi bauk i strašilo naročito jer je SNP 1389 sačinjen od uspešnih i ostvarenih ljudi koji nemaju kriminalnu prošlost, ali imaju političku budućnost. U njihovim krugovima je to obrnuto i to ih svakako boli.

3. Nedavno su mediji otkrili da se poslanica Marinika Tepić deklariše kao pripadnica ekstremno levičarskog pokreta „Antifa“, radi se o grupi koja je širom Evrope čak i Amerike izazivala nerede i otvoreno zagovara nasilje, kako komentarišete njenu otvorenu pripadnost toj grupi i nedostatak osude javnosti po tom pitanju?

– Tako je, najekstremniji neprijatelji kako države tako i društva, bizarno, kriju se pod imenom antifašita, a da pritom nemaju veze sa antifašizmom, najdalje u tome otisao je pokret „Antifa“. Ovaj pokret je u civilizovanom svetu jasno shvaćen kao teroristička i antidržavna grupacija, dok su kod nas oni bili mezimci i ljubimci „žutih“. Kod nas je takođe to još specificnije, jer je njihov srpski ogranak najekstremniji u Severnoj pokrajini Srbije gde gaji otvorene separatističke tedencije. Verovatno je to, između stotine drugih, sastavna tačka njih i gospođe Marinike Tepić Čobanu, republičkog poslanika. Ne treba zaboraviti da su oni takođe godinama imali istog gazdu, gospodina Nenada Čanka koji je njih placao i angažovao kao batinasku paravojsku, a gospođu Tepić Čobanu kao pokrajinsku sekretarku koja je krala i otimala naše pare za potrebe partije, čime se i tuzilaštvo bavi.

4. Kako vidite njene pozive da se pored brojnih organizacija zabrane i novinarski portali, koji su mahom evro-skeptični?

-Zanimljivo je i nije slučajno da je gospođa Tepić Čobanu „preletela“ kod Zorana Živković, ipak je Čanak previše ekstreman za njenu sofisticiranu licnost: on je vešao po trgovima i tukao po parkinzima, dok je njen novi šef radio u rukavicama. Očigledno je da Marinika čezne za novom „Sabljom“, liberalnom diktaturom u kojoj će zatvarati medije, hapsiti novinare i tamničiti neistomisljenike, bez suda, zakona i osnove. Oni ne mogu da prežale sto je to vreme proslo! Mnogi su se našli na udaru, očekujem da će oni biti sve jači i Vi ćete se biti pod njihovim udarom, od mene imate podršku  i podršku našeg pokreta uvek ćete imati šta god o nama pisali, jer za razliku od „demokrate“ Marinike, mi „fasisti“ verujemo u slobodu reči i mišljenja!

5. Koji su vam planovi za aktivnosti u narednom periodu?

– Kao i do sada nećemo dozvoliti liberalnom šljamu da ponovo zajaši na srpsku državu, istovremeno bićemo i podrška i ozbiljan pritisak ovoj vlasti u borbi za suverenitet, očuvanje Kosmeta i dostojanstva. Nastavićemo borbu za Srbiju u kakvu verujemo i kakvu želimo, Srbiju protiv NATO okupatora kako spolja tako i iznutra, i onih sa britanskim poreklom i onih čije se prezime završava sa ić.

Pročitajte još:

OTKRIVENO: Poslanica Marinika Tepić deo ekstremnog pokreta osumnjičenog za terorizam u SAD!

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite