TUCITE GA DA NIKO NE VIDI: Novinar koji je više puta prebijan zbog izveštaja o migrantskom nasilju uklonjen sa Tvitera!

Britanski nezavisni novinar Tomi Robinson koji često izveštava o migrantskom nasilju u Velikoj Britaniji i Evropi, uklonjen je sa Tvitera, bez obrazloženja. Robinson je više puta fizički napadan od strane pokreta koje se zalažu za „političku korektnost“ i migranata koji gaje predrasude o ljudima evropskog porekla, a snimci tih napada uzburkali su javnosti i imali stotine hiljada pregleda na društvenim mrežama. 

Tomi Robinson (Foto: Screenshot)

Robinsonov saradnik novinar Kaolan Robertson, okačio je na svom Tviter nalogu da je Robinson uklonjen sa Tvitera bez obrazloženja koja je to pravila prekršio.

Robinson je pre mesec dana blokiran na Tviteru, jer je objavio zvaničnu statistiku o procentu migrantskih silovanja dece u Velikoj Britaniji, a tada je izjavio da veruje da postoji plan da on bude uklonjen sa društvenih mreža u skoroj budućnosti.

Ranije ovog meseca Tviter i Fejsbuk su zabranili opozicioni pokret Britain First sa svoje platforme, a pored njih i nekoliko Tviter naloga konzervativnih grupa u SAD.

Za mnoge ovo je znak da je sloboda govora od 2018. godine zvanično zabranjena na društvenim mrežama. Sa druge strane grupe koje pripadaju desnici i konzervativnim političkim gledištima ističu da se govor mržnje od strane levice i liberala i dalje nije sankcionisan od strane Fejsbuka i Tvitera što sugeriše da se ne radi o borbi protiv „govora mržnje“ već o eliminaciji političke konkurencije. Poretklih meseci društvene mreže kao što su GAB postigle su dramatičan porast korisnika zbog slobode izražavanja i odbijanja da primenjuju cenzuru sadržaja.

Pogledajte snimke napada na Robinsona:


Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite