VULIN PORUČIO TAČIJU: Pre si bežao, sada ćeš puzati pred vojskom Srbije! (VIDEO)

Ministri dobrane i policije Aleksandar Vulin i Nebojša Stefanović gostujući na TV Pink komentarisali su brutalni napad na goloruki srpski narod u Kosovskoj Mitrovici u hapšenje Marka Đurića, kao i pretnje predsednika lažne države Kosovo Hašima Tačija  srpskim vojnicima.

Vulin i Stefanović u emisiji (Foto: Screenshot)

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da je jučerašnja pokazna vežba na Pasuljanskim livadama izvedena pred vrhovnim komandantom Vojske Srbije i pokazala je svu pripremljenost, obučenost i opremljenost pripadnika vojske. Kako kaže, predsednik je vežbu ocenio sa „vrlo dobro“ što je dosta visoka ocena.

– Pokazali smo celom svetu da je Vojska Srbija spremna da odgovori na sve izazove, da zaštiti svaki deo teritorije i svakog građanina naše zemlje – kaže ministar Vulin.

Ministar policije Nebojša Stefanović kaže da je zemlja konačno dočekala da postane istinski nezavisna.

– Vučić je uspeo da od vazalne države napravi nezavisnu i slobodnu zemlju. Govore, nemojte avione tamo uznemiriće se onaj, onamo će oni da se uznemire… Valjda smo suverena zemlja koja unutar svoje teritorije može da donese odluku šta će da radi – kaže ministar MUP, dodajući da se svi mešaju u ovakve stvari, dok bi se ćutalo kada bi se naš narod ubijao.

Komentarišući izjavu Hašima Tačija da je napad u ponedeljak isceniran, Vulin ističe da se napad u Kosovskoj Mitrovici komotno može nazvati terorističkim.

– Države hapse, a terorističke organizacije otimaju. Navikli smo da je Vučić kriv za sve u Srbiji, sada je kriv za sve i u regionu, pa je tako kriv i za naređenje da se uhapsi Đurić. Nije lako razgovarati sa ratnim zločincima kao što su Haradinaj i Tači, a Haradinaj je na slobodi samo zato što više nema živih svedoka. Slično je i sa Tačijem. Nije lako pregovarati sa njima. O Haradinaju je najgore stvari govorio Tači, oni jedni o drugima govore najgore stvari pred Vučićem, a kad se osećaju sigurnim i zaštićenim, kad su sami, onda se osile i izigravaju velike junake. Vojsku Srbije niko ne šalje i ne vraća, naše kretanje može da naredi samo Vučić, nikakav Tači nam neće govoriti kada i gde da se pokrenemo. Tači je prošli put trčao pred vojskom Jugoslavije, a sledeći put će pred Vojskom Srbije puzati, samo ako bude potrebno – kaže Vulin.

Stefanović kaže da je suštinska podrška napadu koji se dogodio ispred Mitrovačkog dvora došla spolja, ili od strane Amerike, ili od strane EU ili i od jednih i drugih.

– Suština njihovog besa, mržnje i ljutnje je u tome što su razotkriveni: oduvek su hteli, a sada za to imamo i usmenu potvrdu, da zauzmu sever, ukinu institucije, fizički kontrolišu i proteraju srpsko stanovništvo, a u ponedeljak su imali pokaznu vežbu. Oni lude jer je priča demaskirana! Svi znamo da je priča o tome da Marko Đurić nije najavljen – šuplja. Ova priča je način da opravdaju svoje divljanje koje je direktna pretnja, ali Srbije ima svako pravo da zaštiti svoj narod i niko od nas neće dovoliti pogrom i proterivanje srpskog naroda – kaže Stefanović, dodajući da će Albanci morati da se pomire sa činjenicom da je KiM sastavni deo teritorije Republike Srbije.

Vulin kaže da je važno da svako zna da više neće biti martovskog pogroma, novog “Bljeska” ili nove “Oluje”. Komentarišući izjavu Ramuša Haradinaja da želi sever Kosova, ministar kaže da se to i očekuje od čoveka koji je svoju političku karijeru započeo kao terorista.

– Priština retko govori iz svoje glave i ovo je poruka Zapada koja govori da su spremni da destabilizuju region. Ipak, tu je Vučić koji je spreman da odgovori razumno, da probleme reši diplomatijom i razgovorom. Važno je ipak da ponovimo da se martovski pogrom neće ponoviti – kaže ministar odbrane.

Stefanović kaže da su poruke o formiranju ZSO bezobrazluk, ali ne bezobrazluk Albanaca sa KiM, već onih koji treba da uslove ZSO, dakle, bezobrazluk Evrope. Zamislite da Srbija ne ispunjava neki uslov?

– Kako je moguće da ih niko za to ne uslovljava? Ne mogu ni da zamislim šta bi se dogodilo da su Srbi uradili ono što su oni. Naš predsednik je zamalo linčovan u Srebrenici i nikom ništa – podseća Stefanović.

Izvor: Informer

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite