MASOVNA DEPORTACIJA: Skoro 20.000 Turaka sa papirima Austrije leti iz zemlje, zbog kršenja zakona!

Oko 18.500 Turaka sa austrijskim pasošima će morati da odgovara pred organima reda zbog mogućeg kršnja zakona, a ukoliko se dokaže krivica čeka ih deportacija. Austrija eksplicitno zabranjuje dvojno državljanstvo. 

Hajnc Kristijan Štrahe (Foto: Screenshot)
Imena 95.000 Turaka iz Austrije nalaze se na listi glasača za referendum po pitanju turskog Ustava. Ovo dovodi do kolizije sa zakonom, jer Austrija ne dozvoljava dvojna državljanstva, sama činjenica da je određen broj Turaka sa spiska glasao pokazuje da se neki nisu odrekli turskog državljanstva na šta su obavezni kada dobiju papire Austrije.

Po zakonima Austrije u obavezi ste da se odreknete prehodnog državljanstva kada aplicirate za državljanstvo Austrije, međutim Turska je odlučila da izigra sistem. Tako je Ankara dozvolila migrantima da nakon što su se odrekli državljanstva i primili status građana Austrije, ponovo apliciraju za državljanstvo Turske, iako ova zemlja eksplicitno brani posedovanje više od jednog državljanstva.

Insisitranje da se provere manipulacije turskih migranata poteklo je od starnke FPO Hajnca Kristijana Štrahea koji je trenutno zamenik kancelara Austrije, a na udaru bi moglo da se nađe najmanje 18.500 Turaka koji su pokušali da prevare sistem.

Izvor: Dnevna Gazeta

Više o ovoj vesti možete pročitati na holandskom jeziku kliko OVDE.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite