NEMANJA PETROVIĆ: Oduzimaju nam crkvu, vojsku i porodice, huškaju nas, udaraju i laktaju!

Mnogo je ovaj narod patio, krvario, umirao ali se iznova i iznova po pravilu uzdizao i vraćao se jači. Ukoliko se u ovom momentu ne ujedinimo oko Kosova i Metohije kao simbola srpstva, jedinstva, junaštva našeg naroda mislim da nam neće biti povratka. I ne smemo čekati puno, ponestaje nam vremena, zadnji je momenat da ustanemo i pokažemo onaj naš istorijski ponos!

Piše: Nemanja Petrović

Nemanja Petrović (Foto: Screenshot)

„Proglas srpskom narodu“ :

Možda vremena u kojima živimo prave od nas materijalističko društvo koje akcenat baca na dubinu naših džepova, izgled voznog parka,brendiranu odeću, brzinu svakodnevnice u kojoj živimo. Možda su nas gurnuli u sistem vrednosti koji vrednosti nema i gde ne postoji pripadnost bilo čemu, naciji, veri, kulturi. A možda smo mi to sve onako naivno i olako počeli i prihvatati. Kao narod smo prestali razumeti i poznavati svoju istoriju a sa njom i pravac kojim trebamo ići. Tu gde smo, već vekovima nas huškaju,udaraju,laktaju nas ali se mi vekovima borimo i pokazujemo mudrost, odlučnost, hrabrost da budemo to što jesmo, da budemo Srbi! Ili smo se umorili od te silne borbe ili su nas ubedili da smo loši, nestalni, neprihvatljivi nekom tamo svetu.

Ovo danas nije samo borba za Kosovo i Metohiju, ovo nije borba za teritoriju, brojke, procente. Nije borba za društveni stalež, ugled, poziciju. Koliko god da se činilo apstraktnim ono što ću reći,ovo je danas borba za opstanak jednog naroda!!! Borba za potomstva,tradiciju,veru,običaje,kulturu,pismo. Borba za sve ono što nas čini Srbima!!! Nije prvi put da nam ubacuju neke „naše“ ljude koji nas guraju u propast, ali može biti prvi put da mi nasednemo, poverujemo, okliznemo se i padnemo ali padnemo tako teško da ćemo biti onemogućeni ustati. Mnogo je ovaj narod patio, krvario, umirao ali se iznova i iznova po pravilu uzdizao i vraćao se jači. Možda će ova generacija biti prva koja će posustati, odustati,predati se???

Možda su nam oduzimanjem porodice, vojske, crkve oduzeli i poslednje adute u našoj vekovnoj borbi? Udarili su po nama onako jako, na sve načine, grubo, prljavo, podlo i umešno. Kao borba dobra i zla stavljeni smo na ispit koji ne znam dal ćemo položiti. Ukoliko se u ovom momentu ne ujedinimo oko Kosova i Metohije kao simbola srpstva, jedinstva, junaštva našeg naroda mislim da nam neće biti povratka. I ne smemo čekati puno, ponestaje nam vremena, zadnji je momenat da ustanemo i pokažemo onaj naš istorijski ponos!

Naš vojnik, policajac, seljak, učitelj, zanatlija, profesor, učenik, naša mladost, inteligencija, svi!!! Samo tako okupljeni oko ideje a ne stranke ili organizacije možemo i moramo još jednom ustati i udariti ovaj put jako, bez povlačenja i ne dozvoliti politici da uništi stvoreno! Dele nas, huškaju jedne na druge, ubacuju seme razdora, kupuju i istovremeno prodaju snovima a ne ostavljaju nam ni zemlju ni ognjište! Ustani Srbine,ustani još ovaj put i budi mudar, hrabar, uporan, budi svoj Srbine, ogrni se Pravoslavljem i koračaj jako,odlučno. Danas nije momenat da se predaš,da odustaneš,danas je momenat da pobediš!

Protesti za srpsko Kosovo (Foto: Facebook)

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite