KURC RAZBESNEO BRISEL: Rusija je supersila, očekujem da će doneti mir u Siriji (VIDEO)

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc izjavio je nakon pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom da se nada da će Rusija kao supersila doprineti uspostavljanju mira u Siriji i Ukrajini.

Kurc sa Vladimirom Putinom? (Foto: Screenshot)

„Imali smo mogućnost da razgovaramo o mnogim međunarodnim pitanjima, da Rusija kao supersila ima veliki značaj i odgovornost kada je reč o Siriji i o istoku Ukrajine. Nadamo se da će Rusija doprineti rešavanju tih pitanja, kako bi ljudi zaista dobili ono što već dugo žele – mir“, rekao je.

Kancelar Austrije je izrazio nadu i da će zahvaljujući intenzivnom dijalogu biti postignut progres u odnosima između Evropske unije i Rusije.

Putin je, sa druge strane, rekao da su pregovori održani u konstruktivnoj i prijateljskoj atmosferi i zahvalio se Austriji za topao prijem.

Govoreći o sirijskom problemu, Putin je rekao da je Beč spreman da se priključi humanitarnim akcijama u Siriji.

Izrazio je zadovoljstvo što su Gasprom i OMV, u njihovom prisustvu, potpisali sporazum kojim se obezbeđuje isporuke gasa Austriji iz Rusije do 2040.godine.

Kurc je konstatovao da je saradnja Gasproma i OMV, odnosno Rusije i Austrije po pitanju isporuke gasa funkcionisala odlično i u teškim vremenima.

Na kraju pregovora potpisan je i čitav niz dookumenata između Rusije i Austrije, između ostalog i protokol o izmeni rusko-austrojske Konvencije o izbegavanju dupllog oporezivanja.

Izvor: Sputnjik

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite