AUSTRIJA ZATVARA 7 DŽAMIJA I DEPORTUJE 60 IMAMA: Kurc poručio da za politički islam nema mesta u zemlji!

Austrijske vlasti danas su objavile da planiraju zatvaranje 7 džamija i deportaciju 60 imama s ciljem borbe protiv „političkog islama“.

Foto: Pixabay

Imami i džamije koje se finansiraju iz inostranstva, a promovi[u politički i radikalni islam glavne su mete ovih mera. Radi se najviše o džamijama i osobama pod kontrolom Turske, piše Kronen.

Krug osoba koje će verovatno biti pod uticajem ovih mera – skupina o kojoj govorimo – sastavljena je od oko 60 imama,“ izjavio je ministar unutarašnjih poslova Herbert Kickl.

Austrijski kancelar Sebastian Kurz već je potvrdio kako „paralelna društva, politički islam i radikalizacija nemaju mesta u zemlji.

Turske vlasti očekivano su odluku Austrije proglasile „rasističkim potezom“ , iako se ne radi o rasi već o versko političkoj propagandi.

Austrijska odluka o zatvaranju sedam džamija i deportaciji imama uz jadan izgovor je odraz anti-islama, rasističkog i diskriminacijskog vala populizma u ovoj zemlji,“ rekao je potparol predsedništva Turske u Austriji Ibrahim Kalin.

Austrija se susrela sa eskalacijom rasnog i verski motivisanog nasilja prema ljudima evropskog porekla od strane migranata, kao i sa sve učestalijim nasiljem koje je vođeno islamskim ekstremizmom.

Izvor: Dnevna Gazeta/Glas Evrope/ Tribun.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite