KURC OTKRIO PLAN EU KOJI ĆE POTRESTI SRBIJU: Migranti će biti smešteni u Evropi, ali van članica EU!

Austrijski kancelar Sebastijen Kurc otkrio je da vođe EU razmatraju otvaranje zajedničkih centara za migrante na tlu EU, ali u zemljama koje nisu članice unije.

Nakon zajedničke konferencije sa Angelom Merkel predsednik austrijske vlade izjavio je da u EU postoji plan da se otvore novi azilantski centri u Evropi. Namera je da se migrantima koji nemaju uslove da traže azil u EU omogući traženje azila u zemljama koje nisu članice.

Nakon konferencije sa Angelom Merkel koja je organizovana kako bi se pronašla rešenja za kontrolu spoljnih granice EU, Kurce je otkrio da se već vode pregovori sa pojedinim državama. Ovo nije prvi put da takve ideje izlaze u javnost, isti plan nedavno je promovisao i premijer Danske.

Angela Merkel je nakon sastanka izjavila da postoje slaganja sa Austrijom o pojačavanju kontrole na granicama. Obzirom na to da je Srbija kandidat za članstvo za EU, kao i da se sa Makedonijom nalazi na migrantskoj ruti, vrlo je izvesno je da su ove dve zemlje primarni kandidati za smeštanje novih ilegalnih migranata smatraju analitičari.

Izvor: Dnevna Gazeta, OFR,

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite