(VIDEO) VUČIĆ DAJE MIGRANTIMA ZEMLJU: Želim da povećaju natalitet Srbiji!

(VIDEO) VUČIĆ DAJE MIGRANTIMA ZEMLJU: Želim da povećaju natalitet Srbiji!

Gradsko veće Kragujevca dalo je saglasnost za potpisivanje dva Memoranduma o razumevanju između grada i Danskog saveta za izbeglice. Kako predsednik SNS Aleksandar Vučić kaže, migranti će rešiti problem Srbije sa natalitetom. 

Cilj projekta podrška stambenim rešenjima migranata u Srbiji je poboljšanje uslova povratnicima iz procesa readmisije u Srbiji, kroz davanje stanova i pomoć za dizanje ekonomskog standarda života migranata.

Projektom je predviđeno davanje šest seoskih domaćinstava migrantima, uz obezbeđenje građevinskog materijala za renoviranje ili nameštaja, izgradnja četiri montažna objekta, uz obezbeđenje osnovnog nameštaja i bele tehnike, dodela paketa građevinskog materijala za 11 individualnih kuća i dodela sedam ekonomskih paketa obuke za poslovno planiranje i stručno usavršavanje.

Izbor korisnika vršice Zajednička komisija, a rok za realizaciju je 28. februar 2020. godine. Odabrani korisnici ostvariće pravo na nepokretnost i moći će da se upišu kao vlasnici u katastru nepokretnosti.

Izvor: Fonet/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite