Dajemo migrantima patike, a onda ih oni nama preprodaju i prave profit! (FOTO)

Dajemo migrantima patike, a onda ih oni nama preprodaju i prave profit! (FOTO)

Uprkos medijskoj reprezentaciji ilegalnih migranata kao navodnim izbeglicama koji jedva sastavljaju kraj sa krajem, situacija na terenu pokazuje da migranti imaju više nego što im treba. Zeleni Venac prepravljen je migrantima koji se ilegalno bave trgovinom i uzimaju novac od strane građana Srbije prodajući im robu koju su predhodno dobili kao humanitarnu pomoć, a država odbija da reaguje i da iskorni ovakvu praksu kojom se uzima novac građana Srbije u vidu poreza, a zatim se migrantima daje više nego što im treba – stoji u saopštenju Pokreta za slobodu i nezavisnost.

Foto: Facebook

PSN u svom saopštenju navodi da je ilegalno preprodavanje robe u centru Beograda od strane migranata postalo deo svakodnevice i da nema adekvatne reakcije komunalne policije na ovu praksu. Kako ističu najgori deo je u tome da se migrantima daje više nego što im je potrebno da bi onda oni preprodavali konzerve, odeću i obuću najranjivijim i najugroženijim slojevima u Srbiji, a time sebi prave profit.

„Mit o tome da Srbija ne daje novac za migrante je odavno razbijen, donacije EU nisu dovoljne da se pokriju svi troškovi i od novca poreskih obveznika finansiramo lažne izbeglice, ukoliko se recimo građani Mladenovca pitaju zašto su iz budžeta dali 2 miliona evra za migrante sada imaju odgovor gde ide taj novac sada mogu da vide koliko se savesno sredstva raspoređuju. Migranti dobijaju više hrane nego što im je potrebno pa smo svedoci preprodavanja konzervi na našim ulicama, dobijaju više odeće pa nam preprodaju patike, uzimaju ono što smo im mi poklonili iz sažaljenja, pa nam zatim to preprodaju i nemilosrdno prave profit, zbog čega je građanin Srbije čije dete nosi pocepane patike manje vredan od ilegalnog migranta“ navode u Pokretu za slobodu i nezavisnost.

Pokret takođe postavlja pitanje zašto se niko nije ozbiljno pozabavio iskorenjivanjem ovakve prakse koja traje godinama na Zelenom Vencu, kako navode svedoci smo da komunalna policija redovno hapsi građane Srbije koji ilegalno prodaju proizvode na ulicama, ali javnosti nisu poznati slučajevi takvih privođenja ilegalnih migranata, pa postavljaju pitanje da li zakoni u Srbiji važe u zavisnosti od nacionalne, verske i rasne pripadnosti.

Srbija je odlučila da primi ilegalne migrante iako to nije u obavezi u skladu sa članom 31 konvencije UN o azilu, od tog trenutka odlučili smo da im ustupimo našu zemlju i naše resurse, iako EU donira neku mizernu sumu novca koja nija dovoljna da se namire potrebe migranata Srbija ne sme da uskraćuje osnovne potrebštine svojim građanima dok lažne izbeglice i migranti dobiijaju daleko više nego što im je potrebno – stoji u saoptenju PSN.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite