INCIDENTI SA NOVINARIMA U RS: Čovek izjavio, možete da mi popošite k*rac i razbio im mikrofon! (VIDEO)

INCIDENTI SA NOVINARIMA U RS: Čovek izjavio, možete da mi popošite k*rac i razbio im mikrofon! (VIDEO)

Banjalučka policija uhapsila je Miljana Kovača iz Gradište zato što je vređao I oštetio opremu ekipi Radio-televizije Republike Srpske, koja je bila na zadatku, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka. Policija je privela Kovača na osnovu prijave novinara RTRS. Kovač će biti ispitan na okolnosti izvršenja krivičnog dela „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“ i izvršenja. U odvojenom incidentu građanin koji se predstavio kao Siniša Mihajlović oteo je mikrofon novinarima RTRS i udario sa njim o beton uz psovke, nazivajući ih i fašistima.

Banjalučka policija uhapsila je Miljana Kovača iz Gradište zato što je vređao I oštetio opremu ekipi Radio-televizije Republike Srpske, koja je bila na zadatku, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Policija je privela Kovača na osnovu prijave novinara RTRS.

Kovač će biti ispitan na okolnosti izvršenja krivičnog dela „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“ i izvršenja prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru, kao I vređanje”, saopštila je Policijska uprava Banjaluke.

Novinar RTRS-a Nikola Marić napadnut je juče u centru Banjaluke dok je snimao anketu za emisiju „Računica“.

Njega je napao aktivista grupe Pravda za Davida, novinar Miljan Kovač.

Miljan Kovač iz Gradiške je u julu verbalno napao premijerku Željku Cvijanović tokom posete ovom gradu, nakon čega mu je uručen prekršajni nalog.

Poznat je po svojoj agresivnosti i višegodišnjoj mržnji i napadima na RTRS koje je ispoljavao kroz svoje tekstove, objavio je portal RTRS.

Pored ovog incidenta, jedan građanin je oteo mikrofon ekipi RTRS psovao ih i zatim udario mikrofonom u beton nazivajući ih fašistima i saučesnicima u ubistvu Davida Dragićevića, uz poruku da mogu da mu popuše k*rac.

Izvor: Tanjug/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite