DRŽAVA NE ŠTITI GRAĐANE: Jutjub cenzurisao pesmu Beogradskog sindikata o Kosovu, Tompson dozvoljen!

DRŽAVA NE ŠTITI GRAĐANE: Jutjub cenzurisao pesmu Beogradskog sindikata o Kosovu, Tompson dozvoljen!

Pesma „Dogodine u Prizrenu“, koju izvodi grupa Beogradski sindikat i etno-grupa „Trag“, mogla bi biti uklonjena sa kanala Jutjub, iako je za samo jedan dan prikazivanja imala preko 150.000 pregleda.

Pesma je posvećena svim nevinim žrtvama na Kosovu i Metohiji, sa porukom da se nikada ne zaborave i u nadi da će bog dati da se one ne ponove. U spotu su prikazani dokumentarni snimci o stradanju srpskog naroda i svetinja na Kosovu i Metohiji.

„Upravo smo dobili poruku od Jutjuba da je spot za pesmu ‘Dogodine u Prizrenu’ uznemirujućeg sadržaja, zbog čega Jutjub razmatra da ga ukloni. Kao posledica toga, momentalno smo uklonjeni sa trendinga, gde smo od sinoć bili na poziciji broj 1“, napisao je Dimović i dodao:

„Svaka čast na proceni! Može tuča u rijalitiju, a ne može stradanje srpskog naroda. Može golotinja i prostakluk, a ne može spaljena crkva! Ovo je dokaz da smo pesmom uzburkali mnoge duhove. Nastavljamo da se borimo! Nema povlačenja, nema predaje! DOGODINE U PRIZRENU!“

Pesma je o stradanju srpskog naroda na Kosmetu, a u spotu su prikazane scene bombardovanja 1999. godine, kao i scene toga kako Albanci ruše crkve, navodi portal „Vidovdan“.

Izvor: Vidovdan

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite